Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • H πρώτη ιδιωτική πολυτεχνική σχολή στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός...


    Ένα έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη από το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ του Ομίλου ΑΚΜΗ

     

    Στο επιβλητικό Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μία λαμπρή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των φοιτητών των Σχολών Οικονομίας και Διοίκησης, Πληροφορικής, Υγείας, Επικοινωνίας, καθώς και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. H βραδιά σηματοδοτήθηκε από την αναγγελία έναρξης της πρώτης ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής στην συμπρωτεύουσα.

     

    Παρουσία του Περιφερειάρχη κου Απόστολου Τζιτζικώστα, Εκπροσώπων του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Εκκλησίας, του Στρατού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Πρεσβειών και εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, φοιτητών και γονέων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ γιόρτασε την έναρξη μιας νέας εποχής για την ιδιωτική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας ένα μεγαλόπνοο έργο, αυτό της ίδρυσης της πρώτης Ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό στην Αθήνα και τον Πειραιά, και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

     

    Η Πολυτεχνική σχολή στεγάζει τα τμήματα Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, και Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, επαγγέλματα που μέχρι σήμερα συναντούσε κανείς αποκλειστικά και μόνο στις δημόσιες πολυτεχνικές σχολές. Οι νέες πτέρυγες της Πολυτεχνικής Σχολής θεσσαλονίκης αποτελούν μια μεγάλη επένδυση υψηλότατων standards, και στεγάζονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο αναπαλαιωμένο κτίριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου επί της συμβολής Τσιμισκή και Ελ.Βενιζέλου.

     

    Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημοσιογράφος-Εκδότης κος Νίκος Χατζηνικολάου, συνεργάτης -στη Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ- του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, ο οποίος συντόνισε τη ροή της βραδιάς.

     

    http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1454460

     

    Ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ, τόνισε ότι «σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο μας, επενδύσαμε με ίδια κεφάλαια –και αυτό είναι το σημαντικό- σε ένα νέο όραμα με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ να γίνει Μεσογειακό Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού. Η Ιδιωτική Παιδεία δεν αποτελεί ανταγωνιστή της Δημόσιας Παιδείας. Η Δημόσια Παιδεία είναι ο πυλώνας κάθε κράτους, πολιτείας, λαού. Εμείς, ως λειτουργοί της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χώρο της εκπαίδευσης, καλούμεθα να λειτουργήσουμε παράλληλα και συμπληρωματικά ώστε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε το έργο μάθησης των παιδιών μας για ένα καλύτερο αύριο και δικό τους και του τόπου».

     

    http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1454461

     

    Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κος Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε από καρδιάς το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την μακρόχρονη πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση της ελληνικής ιδιωτικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τόνισε χαρακτηριστικά: “αυτές οι πρωτοβουλίες όπως του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ του Ομίλου ΑΚΜΗ που δεν κατέχει τυχαία την ηγετική θέση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αποτελούν επένδυση ζωής για έναν τόπο. Αυτές οι οι επενδύσεις έχουν τη δύναμη να αναστρέψουν το κύμα φυγής προς το εξωτερικό για σπουδές καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί όχι μόνο εκροή κεφαλαίων αλλά και ζωτικού ανθρωπίνου δυναμικού υψηλού επιπέδου και δυνατοτήτων και αφήνει ένα σημαντικότατο παραγωγικό κενό στη χώρα μας. Ουσιαστικά, η συνταγματική αναθεώρηση είναι πλέον μονόδρομος καθώς θα δώσει την ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα».

     

    Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κο Ανδρέα Ανδρεάδη για το σύνολο της προσφοράς του στον ελληνικό τουρισμό και το επίτευγμά του στην ανακήρυξη του ΣΕΤΕ ως θεσμικού κοινωνικού εταίρου. Ο κος Ανδρεάδης στην ευχαριστήρια ομιλία του τόνισε πως στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο η πόλη της Θεσσαλονίκης βρήκε έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στις υψηλές ακδημαϊκές φιλοδοξίες των νέων της Β.Ελλάδας και μια δυναμική παρουσία γενικότερα στο ελληνικό εκπαιδευτικό στερέωμα. Ειδικότερα ο κος Ανδρεάδης απευθυνόμενος στους νέους αποφοίτους με την ιδιότητά του ως Πολιτικού Μηχανικού, έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τον επαγγελματικό τους βίο, αναφερόμενος για πρώτη φορά σε προσωπικές στιγμές από το δικό του επαγγελματικό ξεκίνημα όταν άπειρος και νέος, παρέλαβε από τον πατέρα του το υπέρογκο έργο της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ημιτελούς και καταχρεωμένου –τότε- ξενοδοχείου SANI στη Χαλκιδική.

     

    Η βραδιά σηματοδοτήθηκε όμως από την υψηλότατη διεθνή διάκριση Ιnternational Student of the Year που απέσπασε για το 2014 η τριτοετής φοιτήτρια του Πανεπιστημιακού προγράμματος Λογοθεραπείας του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Κωνσταντίνα Σαρδελά, διάκριση που της χάρισε το διεθνές βραβείο από την εκπρόσωπο του διεθνούς φορέα πιστοποίησης PEARSON- EDEXCEL, κα Κλαίρη Πετράκη.

     

    Όπως τόνισε στην ομιλία της η κα Πετράκη, «η επιλογή της Κωνσταντίνας έγινε ανάμεσα σε εκατοντάδες αιτήσεις από 75 χώρες και είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική συμμετοχή διακρίνεται με αυτό το βραβείο. Τα Νational BTEC Awards αποτελούν μεγάλο γεγονός στην Αγγλία και λαμβάνουν εθνική κάλυψη από τον τύπο και την τηλεόραση. Η απονομή των βραβείων και η δεξίωση θα γίνουν στις 3 Ιουλίου στο House of Lords στο Λονδίνο (την αντίστοιχη Βουλή των Ελλήνων) παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής της Αγγλίας». Το βραβείο απένειμε στην Κωνσταντίνα Σαρδελά ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα κος Παναγιώτης Καρβούνης. Ο κος Καρβούνης στην ομιλία του έδωσε το στίγμα της Ευρωπαϊκής διάστασης της Παιδείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με τη βράβευση της Κωνσταντίνας δίνουμε διεθνώς την καλύτερη απάντηση σε όσους τα τελευταία χρόνια αμαύρωσαν την εικόνας μας. Υπενθυμίζω την πρόσφατη διάκριση πάλι επί βρετανικού εδάφους της ομάδας των φοιτητών της Νομικής Αθηνών που θριάμβευσαν στη δικανική ρητορεία τους αντίστοιχους του Χάρβαρντ και πέρυσι του Κέμπριτζ. Εύχομαι να γίνουν αυτά που πρέπει ώστε τα παιδιά μας τελειώνοντας τα σχολεία τους, να έχουν πτυχία με αντίκρυσμα σε μία υγιή ευρωπαϊκή χώρα και αυτή είναι η πρόκληση στην οποία όλοι οι πρέπει να συστρατευτούμε.

     

    Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης που κάθε χρόνο υλοποιεί το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά απόρων οικογενειών να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση, προσφέρθηκαν 10 πλήρεις υποτροφίες σπουδών αξίας 240.000 € στους Συλλόγους ΜΑΖΙ και ΣΤΟΡΓΗ, για φοιτητές/τριες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που θα επιλεγούν από τους Συλλόγους.

     

    Τις υποτροφίες παρέλαβαν η Γενική Γραμματέας του Σωματείου ΜΑΖΙ κα Αλεξάνδρα Γωγούση και η εκπρόσωπος του Συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ κα Boύλα Πενέλη απευθύνοντας και τον χαιρετισμό της Προέδρου του κας Τίμης Μπακατσέλου. Και οι δύο συνεχάρηκαν τη Δ/νουσα Σύμβουλο του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ κα Καλλιόπη Ροδοπούλου για την πρωτοβουλία που θα δώσει νέα πνοή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην Ελλάδα και ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

     

    Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επεφύλασσε μια μοναδική έκπληξη για τους καλεσμένους του, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα ελληνικής μουσικής ανθολογίας με τη διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και την Οrchestra Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από μελωδίες Χατζηδάκη, Πλέσσα, Χατζηνάσιου, κ.ά ενώ ο συνθέτης και η σοπράνο έκλεισαν την βραδιά δίνοντας κι εκείνοι τις ευχές τους για καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

     

    Περισσότερες πληροφορίες:

    Αναστασία Δημητρίου

    Τηλ. 210 8224074

     

    Πηγή: http://www.zougla.gr/goodnews/article/h-proti-idiotiki-politexniki-sxoli-sti-8esaloniki-ine-gegonos





    MANOSKOK

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    ήταν μια ωραία παρέα.... με τις "εξουσίες" του τόπου παρούσες... και για περάσει η ώρα αλληλοβραβεύτηκαν....  

     

    άντε και στους αποφοίτους καλή σταδιοδρομία.... 8-)

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Μακάρι να πάει καλά  και να ακολουθήσουν κι άλλοι. Πάνω από 350.000.000 € είναι το ρευστό που πηγαίνει σε σχολές και 'σχολές' του εξωτερικού κάθε έτος.

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Να τρεξουν ολοι να γινουν Μηχανικοι, να τα κονομησουν...

     

    Παιδακια με γονεις μηχανικους που δεν περνανε στο τελευταιο ΙΕΚ, εκει θα πανε.

    Τα οποια ετσι κ αλλιως μηχανικοι θα γινονταν...

    • Upvote 5
    Link to comment
    Share on other sites

    ΘΑ πηγαιναν σε διπλανες χωρες.........ετσι γινετε τωρα για πολλους.....βεβαια ενας αριθμος δεν θελει να παει εξω και δεν γινονται ολοι μηχανικοι..........

    εμενα με ενδιαφερει να ελεγχετε η ποιοτητα σπουδων και εξετασεων, γιατι οσοι πανε εξωτερικο τουλάχιστον εχουν ένα επιπεδο δυσκολιας και πολλοι δεν τελειωνουν καν, ανεξάρτητα την χωρα....

     

    στην ελλαδα η πειρα από τις άλλες βαθμιδες , τι λεει;;;;;;;;

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Αν υπάρχει έλεγχος και ποιότητα τόσο στην ύλη, στα μαθήματα και στις εξετάσεις, εγώ το θεωρώ προς όφελος της Ελλαδας, αν αναλογιστούμε το μέγεθος του ρευστού που χάνεται στο εξωτερικό.

     

    Ούτως ή άλλως με τον διαχωρισμό του διπλώματος από τα επαγγελματικά δικαιώματα που σκέφτονται, όλοι ασκούμενοι μηχανικοί Α θα είναι και την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν για μηχανικοί Β.

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Εννοείται πως όσο λιγότερες "διαρροές" έχουμε προς το Εξωτερικό, τόσο το καλύτερο...αλλά μεταξύ μας, πολλά λεφτά (καμιά 15.000€ μόνο για δίδακτρα) για το τίποτα!

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    ας είναι οσο θελει το ποσο, ας γινουν οσα θελουν ιδιωτικα ..............εμενα με ενδιαφερει να ελεγχουν μαθηματα και εξετασεις..........

    Edited by savas76
    • Upvote 3
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Έχει δίκιο ο savas.

     

    Τώρα για τα δίδακτρα κάποια στιγμή ίσως χαμηλώσουν, αν για παράδειγμα ανοίξουν και άλλα, γιατί το παραπάνω ποσό είναι σίγουρα τεράστιο και από ότι φαντάζομαι είναι για κάθε έτος!

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    επικοινώνησα προσφάτως με ένα από αυτά τα κολλέγια για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Ήδη από το πρώτο τηλεφώνημα όταν τους είπα ότι έχω φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας και τι θα κάνω με εργασίες και εξετάσεις, η απάντηση ήταν του τύπου "έλα και θα τα κανονίσουμε..., είμαστε αρκετά ελαστικοί..."  :shock: . Επιπλέον πείτε μου έναν τομέα που γίνεται στην Ελλάδα επαρκής έλεγχος? εκτός κι αν ο πρώτος τομέας σοβαρού ελέγχου και εποπτείας θα είναι τα ιδιωτικά κολλέγια  :shock:  :shock:  :shock:.

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.