Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Nέα επαγγέλματα φέρνει η «4η βιομηχανική επανάσταση»


    Για όλους εκείνους που δεν αναγνωρίζουν την άφιξη και επικράτηση του αυτοματισμού στις σύγχρονες οικονομίες, οι προβλέψεις για μείωση των θέσεων εργασίας παγκοσμίως κατά 5 περίπου εκατομμύρια μέχρι το 2020 μάλλον εκπλήσσουν. Τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, νανο--τεχνολογία και άλλοι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες θα περιορίσουν τις θέσεις εργασίας που μπορεί εύκολα να κάνει ένα ρομπότ.

     

    Το ευχάριστο όμως σε αυτή την υπόθεση αυτή είναι πως μαζί με τη τεχνητή νοημοσύνη έρχονται και 2,1 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας άμεσα σχετιζόμενες με αυτές τις νέες τεχνολογίες όπως προβλέπεται στη μελέτη του World Economic Forum, «Future of Jobs». Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερο εξειδικευμένες σε κλάδους πληροφορικής, μαθηματικών, αρχιτεκτονικής και μηχανικής. Ταυτόχρονα κυβερνήσεις και εργοδότες σπεύδουν να εξειδικεύσουν το προσωπικό τους προκειμένου να καταφέρουν να αποφύγουν μια επικείμενη κρίση.

     

    WEF_Future_of_Jobs1.png

     

     

    Ποια είναι όμως τα νέα κριτήρια που θα αυξήσουν τις πιθανότητες ενός υποψηφίου εργαζόμενου στη νέα εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης… ενώ πολλοί θα περίμεναν κάτι σύνθετο ο βοηθός καθηγητής του Harvard, David Deming σημειώνει πως κάποιες προσχολικές γνώσεις είναι ικανές να μας κάνουν να ξεχωρίσουμε.

     

    Το νέο μοντέλο εργασιακού περιβάλλοντος θα επιτάσσει συνεργασίες και προσαρμογή μεταξύ διαφορετικών επαγγελματικών ρόλων και πρότζεκτ οπότε προσόντα όπως η ικανότητα να μοιράζεσαι και να διαπραγματεύεσαι θα είναι χρήσιμα. Ο καθηγητής σημειώνει ότι πολλές από τις θέσεις εργασίας που απαιτούν γνώσεις μαθηματικών θα αντικατασταθούν από αυτοματισμούς στο άμεσο μέλλον.

     

    Για όσους όμως θα καταφέρουν να συνδυάζουν προσόντα μαθηματικής λογικής και θα μπορούν να συναναστρέφονται και να κοινωνικοποιούνται στο εργασιακό περιβάλλον των νέων οικονομιών, οι ευκαιρίες θα είναι πολλές.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Nea_epaggelmata_fernei_i_%C2%AB4i_biomichaniki_epanastasi%C2%BB/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.