Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Έντυπο γνωστοποίησης εκτέλεσης εργασιών, άνευ έγκρισης, προς τις Υπηρεσίες Δόμησης


    Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης υπέγραψε απόφαση για το έντυπο το οποίο υποβάλλουν οι πολίτες στις Υπηρεσίες Δόμησης, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στην υπηρεσία τις εργασίες που θα εκτελέσουν, για τις οποίες δεν απαιτείται σχετική έγκριση.

     

    Η απόφαση είναι άμεσης εφαρμογής και ενημερώνονται ήδη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της αρμόδιας διεύθυνσης (ΔΟΚΚ) του ΥΠΕΚΑ.

     

    Σύμφωνα με το ν. 4067/2012 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός», άρθρο 4 «Άδειες Δόμησης», παράγραφο 3 ορίζεται ένα πλήθος εργασιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια δόμησης και Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Για τις εργασίες αυτές όπως περιγράφονται στη παραπάνω παράγραφο, απαιτείται απλά μια έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεσή τους, προ 48 ωρών, της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Καθίσταται σαφές ότι δεν πραγματοποιείται κανένας έλεγχος από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, και ότι με ευθύνη του ιδιοκτήτη συμπληρώνεται το έντυπο και συνυποβάλλονται οι τυχόν κατά περίπτωση απαιτούμενες εγκρίσεις άλλων φορέων (π.χ. Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής εφόσον βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό ή για την περιοχή ισχύουν ειδικοί όροι δόμησης, Αρχαιολογική υπηρεσία εφόσον το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο ή βρίσκεται σε χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο ή ελέγχεται για οποιοδήποτε λόγο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού), καθώς και η συναίνεση των συνιδιοκτητών της οικοδομής εφ’ όσον οι κατασκευές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου) ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου (όψεις, φέρον οργανισμός, κλπ).

     

    Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (Ν.4067/2012), δεν απαιτείται Άδεια Δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, για εργασίες όπως: μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή τις όψεις του, κατασκευές που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων (χωρίς χρήση ικριωμάτων), αλλαγή ή επισκευή δαπέδων, συντήρηση, επισκευή ή διασκευή εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων, αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, συντήρηση, επισκευή στεγών χωρίς χρήση ικριωμάτων, κ.ά.

     

    Πηγή: =2307&language=el-GR"]ΥΠΕΚΑ





    bati7xanthi

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Τα διάφορα γραφεία του υπουργείου έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις... δεν εξηγείται αλλιώς.

    Την πρώτη "Γνωστοποίηση Εργασιών" προσωπικά την έχω πάρει 18 Ιουλίου 2012... την έχω σκανάρει και σκέφτομαι σοβαρά να τους το στείλω σε email μπας και καταλάβουν τί ανακοινώνουν...

    Link to comment
    Share on other sites

    καλά που είδα την συζήτησή σας , γιατί και εγώ με την ανακοίνωση εψαχνα να βρώ τι άλλαξε και χρειάστηκε να εκδοθεί απόφαση για το έντυπο , που δεν βλέπω και εγώ σοβαρές μεταβολές

    Link to comment
    Share on other sites

    Έχει μεταβολή προς το καλύτερο το έντυπο. Δε χρειάζεται πλέον να δηλώνει ο ιδιοκτητης οτι ΟΛΟ το κτίριο δεν έχει αυθαιρετες κατασκευές... Θα δηλώνει μόνο για την ιδιοκτησια του (που είναι το λογικό).

    Link to comment
    Share on other sites

    Δηλαδή για να αλλάξει η γιαγιά πλακάκια στο μπάνιο πρέπει να ξέρει εκ των προτέρων τι σημαίνει αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση και εάν στο δυαράκι που μένει με άδεια του 1970 υπάρχει κανένα αυθαίρετο παράθυρο. Θα ήταν χρήσιμη πιστεύω,μαζί με την αίτηση που απαιτεί το ΥΠΕΚΑ και μία γνωμάτευση παθολόγου και ένα χαρτί από τον παππά της ενορίας ότι είναι καλή χριστιανή και πάει στην εκκλησία κάθε Κυριακή πρωί.

    Link to comment
    Share on other sites

    Ο νομοταγής πολίτης δε θα ενδιαφερθεί για το αν κοινοποιούνται.

    Θα έχει κάνει όλα αυτά που προβλέπονται έτσι ώστε και να γνωστοποιηθεί να μην έχει πρόβλημα. :smile:

    Edited by ssouanis
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.