Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέο Π.Δ. Χρήσεων Γης


    Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ νέο ΠΔ με τίτλο "Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γής" με άμεση εφαρμογή του (με τη δημοσίευση).

    Χρήσεις_Γης_2018.pdf





    kan62
    • Like 3
    • Thanks 1
    • Upvote 7

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    υπάρχει ειδικό άρθρο (16) για οικισμούς <2000 κατ

    (10) Εμπόριο και Παροχή προσωπικών υπηρεσιών.
    Επιτρέπονται μόνο Εμπορικά καταστήματα (10.1) και Καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών (10.2) μέχρι 150τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης ανά γήπεδο, και υπεραγορές μέχρι 300τμ συνολικής επιφάνειας.

    Τώρα, τι διαφορά έχει η υπεραγορά από το super market... ας μας πει το ξεφτέρι που το έγραψε

    Link to comment
    Share on other sites

    αγαπητέ tetris

    αντιπαρέρχομαι της ειρωνείας σου και θα  απαντήσω στους λοιπούς (όχι όμως ως ξεφτέρι αλλά λόγω προσωπικής  εμπειρίας μου!)

    Η διαφορά είναι αν δεις τις παλιές διατάξεις ότι στα SUPER MARKET δεν μπορούσες ΤΟΤΕ να πουλάς Π.Χ ποδήλατα ή έτοιμα φαγητά 

    Link to comment
    Share on other sites

    Καλησπέρα, επειδή βασανίζομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες ψάχνοντας την νομοθεσία περί χρήσεων γής σε οικόπεδο όπου με το ΓΠΣ τμήμα του οικοδομικου τετραγώνου είναι γενικής κατοικίας και το υπόλοιπο αμιγους κατοικίας. Το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε εθνική οδό (δευτερέυον εθνικό οδικό δίκτυο και σε 2 πεζόδρομους και καταλαμβάνει ολόκληρη την ανατολική πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου). Το βόρειο-ανατολικό τμήμα του οικοπέδου έχει χρήση γενικής κατοικίας και το νότιο-ανατολικό χρήση αμιγούς κατοικίας. Δεν μπορώ να βρώ κάτι που να με οδηγεί στο αν μπορώ να κάνω χρήση του όλου οικοπέδου με γενική κατοικία. Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι που να κάνει αναφορά σε οικόπεδα που να τέμνονται απο ζώνη χρήσεων γής. Στο ΦΕΚ του ΓΠΣ (1990) αναφέρει ''στα τμήματα οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται με διπλή διακεκομμένη γραμμή και χαρακτηρίζονται στα σχετικά διαγράμματα με στοιχείο Α, επιτρέπονται οι χρήσεις γενικής κατοικίας''. Θα έπρεπε να λέει και στα τμήματα οικοπέδων για να μην μπορώ να κάνω χρήση γενικής στο όλο οικόπεδο?? Το πλάτος της εθνικής είναι μεγαλύτερο απο 30μ αλλα αυτο είναι κάτι που είχε γραφτεί στο σχέδιο νόμου το 2014 αλλά δεν γράφτηκε ποτέ στον Νόμο για να κάνω χρήση. Στην αναθεώρηση του ΓΠΣ ολόκληρο το Ο.Τ. έχει χρήσεις γής κατοικίας ενδιάμεσου επιπέδου (ΜΚ) που με καλύπτει αλλά είναι στο στάδιο Β1 απο το 2015!

    Link to comment
    Share on other sites

    Θα ζητήσω αύριο αλλά ήθελα να είμαι "διαβασμένος" σε περίπτωση αρνητικής απάντησης γιατί την πρώτη φορά μου είπαν προφορικά ναι και την δεύτερη να το δούμε! Μόνο εγώ έχω αντιμετωπίσει τέτοια περίπτωση και δεν μπορώ να βρω τίποτα; Ακόμη και σε περίπτωση συνένωσης οικοπέδων με διαφορετικές χρήσεις γης δεν βρήκα τιποτα. Θα κάνω την αίτηση αύριο και όταν έχω νέα θα ενημερώσω για να ξέρετε και εσεις. 

    Ευχαριστώ 

    Link to comment
    Share on other sites

    Καλησπέρα. 

    Έχω μια περίπτωση μιας βιομηχανίας μεσαίας όχλησης με άδεια λειτουργίας σε ισχύ η οποία είναι εντός ακτινικου οικισμού. Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβίβασει την επιχείρηση και την άδεια σε άλλη εταιρεία. Ένα από τα δικαιολογητικά είναι η χρήσης γης η οποία μετά τον παρουσα διάταξη δεν επιτρέπει αυτήν την χρήση. Από την πολεοδομία με ενημέρωσαν ότι δεν ισχύουν μεταβατικές διατάξεις.. Έχει τύχει σε κάποιον? Αν ναι πως το ξεπερνάμε αυτό το εμπόδιο? 

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.