Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Παράταση προθεσμίας εξαγοράς ακινήτων δημοσίου του ΥΠΑΑΤ


    Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 έδωσε ο Ν.4099/2012 (ΦΕΚ 250 Α΄/20-12-2012) στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξαγοράς στους ενδιαφερόμενους «αυθαίρετους» κάτοχους ακινήτων διαχείρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

     

    Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις αυτές γίνονται βάσει του άρθρου 23 του Ν. 4061/2012 (ΦΕΚ 66 Α΄/22.3.2012) με τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτό. Δηλαδή οι αιτούντες θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν την κατοχή αυτών πριν τις 5.6.1993 και η επιφάνεια των προς εξαγορά εκτάσεων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα δέκα στρέμματα. Η αίτηση εξαγοράς θα απευθύνεται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων της κάθε Περιφέρειας.

     

    Διευκρινίζουμε ότι τα ακίνητα που διαχειρίζονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στα οποία μπορεί να γίνει εφαρμογή του παραπάνω Νόμου, είναι οι Διανομές (Αγροκτήματα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) καθώς και μεμονωμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις που περιήλθαν στην διαχείριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από την Διεύθυνση Δασών με αντίστοιχα Πρωτόκολλα Παράδοσης – Παραλαβής.

     

    Πηγή: www.agronews.gr





    dimitris GM

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μια συμβουλή στους συναδέλφους μόνον. Οσοι ασχοληθείτε με τη διαδικασία για τους πελάτες σας, ζητήστε γενναία προκαταβολή με την υποβολή του φακέλου, διότι θα τραβήξει ΜΑΚΡΙΑ η βαλίτσα.

     

    Σε επικοινωνία με το δασαρχείο μου ανέφεραν πως όσο γρήγορα εκδόσουν την πράξη χαρακτηρισμού, η Επιτροπή Θεμάτων Γης, θα πιάνουν τις περιπ΄τωσεις-αιτήσεις κατά αγροκτήματα.

     

    Δηλαδή η αίτηση μου πχ τον περσυνό Σεπτέμβρη θα τρέξει μαζί με την αίτηση κάποιου στις 31 Δεκεμβρίου, ο οποίος θα εχει +3-4 μήνες περιμένοντας το Δασαρχείο.

     

    Οπότε καταλαβαίνετε το βάθος του χρονικού ορίζοντα...πληρωμών!

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.