Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πυροσβεστική Διάταξη 18/2019 - Μονάδες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας


    Δημοσιεύτηκε στο παρακάτω ΦΕΚ απόφαση με θέμα :

    "Έγκριση της υπ’ αριθμ.18/2019 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα: «Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας εγκαταστάσεων (μονάδων) υγείας και κοινωνικής πρόνοιας."

    18_2019 Πυροσβεστική Διάταξη.pdf





    kan62
    • Thanks 1

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    καλησπέρα, σε υφιστάμενο κτίριο κοινωνικής πρόνοιας (άδεια προ 1989) είχαν ζητηθεί προ τετραετίας περίπου αποκλίσεις από τα οριζόμενα στη 2/1979 πυροσβεστική διάταξη βάσει των Παρ. 3 και 5 του Άρθρου 12 της 2/1979 πυροσβεστικής διάταξης. Η υπόθεση πέρασε από Α'βάθμια και Β'βάθμια επιτροπή αποκλίσεων και κατέληξε σε ένα ευνοϊκό σχετικά αποτέλεσμα. Τα μέτρα της απόφασης της Β'βάθμιας δεν υλοποιήθηκαν έκτοτε. Σήμερα ο ιδιοκτήτης απόφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση. 

    Το ερώτημα είναι: μπορούμε σήμερα να 'πατήσουμε' πάνω στην απόφαση της Β'βάθμιας ή θα πρέπει να υλοποιήσουμε αυτά που λέει 18/2019 πυροσβεστική διάταξη (τα οποία είναι και πολύ πιο απαιτητικά)?

    Διαβάζω από τις Μεταβατικές Διατάξεις της 18/2019:

    "1. Σε εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας, όπου έχουν υποδειχθεί μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σύμφωνα με την αριθμ. 7600/700Φ.51/1/6-7-1960 Εγκύκλιο Διαταγή Α.Π.Σ., ή έχουν εκπονηθεί μελέτες πυροπροστασίας σύμφωνα με την αριθμ.17/2016 πυροσβεστική διάταξη (Β΄388), οι εκθέσεις επιθεώρησης ή οι μελέτες αντίστοιχα εξακολουθούν να ισχύουν εφόσον δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι και προϋποθέσεις έγκρισης αυτών.
    2. Στις επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις, που εμπίπτουν στην ανωτέρω παράγραφο 1, παρέχεται το δικαίωμα με την υποβολή νέας μελέτης να αιτηθούν αποκλίσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα από τους όρους των άρθρων 4, 5, και 8 της παρούσας."

    ευχαριστώ

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.