Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Tο πλαίσιο συμμετοχής επενδυτών σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς


    Στο σύνθετο ζήτημα της ιδιωτικής πολεοδόμησης κατοικιών και των οικοδομικών συνεταιρισμών που έχουν καταστεί ανενεργοί επί δεκαετίες επιχειρεί να παρέμβει με τη νέα του νομοθετική πρωτοβουλία το υπουργείο Περιβάλλοντος.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες ο υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης θέτει σε δημόσια διαβούλευση νέο νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων προσπαθεί να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες οικοδόμησης των συνεταιρισμών, να ρυθμίσει τα θέματα της ιδιωτικής πολεοδόμησης και ως εκ τούτου να συμβάλει στο να ξεκινήσει οικοδομική δραστηριότητα που έχει πληγεί από την κρίση καθώς και να ζωντανεύσουν περιοχές της Περιφέρειας.

     

    Η ίδια νομοθετική πρωτοβουλία θα συνοδευτεί και με διατάξεις που θα καθορίζουν ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των Οικοδομικών Συνεταιρισμών ώστε μεταξύ άλλων να είναι δυνατόν να εισέρχονται στη διαδικασία υλοποίησης των σχεδίων τους επαγγελματίες και συγκεκριμένα εταιρείες real estate - δημιουργοί (developers).

     

    Η «Ν» παρουσιάζει σήμερα τις βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που επιπλέον κάνει ακόμα ένα βήμα για τον θεσμό της Τράπεζας Γης.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/757796





    dimitris GM

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.