Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ανησυχητικά υψηλά τα επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνση στο Λονδίνο


    Τα επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνση στη βρετανική πρωτεύουσα είναι ανησυχητικά υψηλά. Ο δήμαρχος του Λονδίνου προειδοποιεί για φονικές επιπτώσεις και η κυβέρνηση πιέζεται να βρει λύσεις.

     

    Μία βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου θέλει γερά πνευμόνια. Η βρετανική πρωτεύουσα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. «Ο αέρας στο Λονδίνο είναι φονικός», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σαντίκ Καν σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Αφορμή ήταν τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα μόλυνσης του αέρα που κατέγραψε στα τέλη Ιανουαρίου το ειδικό σύστημα προειδοποίησης για την ατμοσφαιρική μόλυνση, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στην αρχή του χρόνου. «Τα πνευμόνια των παιδιών σε ορισμένες συνοικίες δεν αναπτύσσονται όπως πρέπει και πολλοί από εμάς έχουμε άσθμα εξαιτίας του κακού αέρα», τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

     

    Η όξυνση του προβλήματος θέτει υπό πίεση και τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία καλείται να παρουσιάσει τα σχέδιά της για την καταπολέμηση του προβλήματος εντός του Απριλίου. Μάλιστα το Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο υπέβαλε πέρυσι κυρώσεις κατά της βρετανικής κυβέρνησης εξαιτίας της σοβαρής περιβαλλοντικής μόλυνσης. Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, περίπου 40.000 άνθρωποι ετησίως πεθαίνουν πρόωρα στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

     

    Στα σκαριά περιβαλλοντικά σχέδια του δημάρχου

     

     

    Στο Λονδίνο το ετήσιο όριο μόλυνσης του αέρα που έχει τεθεί από την ΕΕ ξεπεράστηκε φέτος ήδη στις 5 Ιανουαρίου. «Καμπανάκι» για τον Σαντίκ Καν, που εξελέγη το 2016 και στοχεύει να καθαρίσει τον αέρα της πρωτεύουσας.

     

    Το σχέδιό του προβλέπει τη δημιουργία έως το 2020 περιβαλλοντικής ζώνης από το Χάιντ Παρκ έως το Σίτι του Λονδίνου. Οχήματα με υψηλές εκπομπές καυσαερίων πρόκειται να απαγορευθούν εντός της ζώνης – εκτός κι αν οι οδηγοί είναι πρόθυμοι να καταβάλουν ειδικό τέλος εισόδου. Τα διάσημα μαύρα ταξί του Λονδίνου θα επιτρέπεται να εισέρχονται εφόσον δεν υπερβαίνουν το όριο παλαιότητας. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, περίπου 6.000 εξ αυτών δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στην καρδιά του Λονδίνου. Μακροπρόθεσμα σχεδιάζεται η χρήση ηλεκτροκίνητων ταξί, τα οποία βρίσκονται ακόμη σε στάδιο δοκιμών.

     

    Ο στόλος των κόκκινων διώροφων λεωφορείων, των διάσημων double decker, έχει σε μεγάλο βαθμό ανανεωθεί. Στην επίσημη ιστοσελίδα του δημάρχου του Λονδίνου επισημαίνεται ότι τα λεωφορεία της πόλης συγκαταλέγονται στα πιο καθαρά και σύγχρονα του κόσμου.

     

    «Χαιρόμαστε που ο δήμαρχος παίρνει τόσο σοβαρά τη μόλυνση του αέρα, αλλά θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα», λέει η Άννα Χέσλοπ, δικηγόρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης ClientEarth. Η ίδια ζητά η σχεδιαζόμενη περιβαλλοντική ζώνη να περιλάβει ολόκληρο το Λονδίνο και να ισχύσει για όλα τα οχήματα. «Εκτός αυτού τα αστικά διόδια στο Λονδίνο ισχύουν μόνο για παλιά οχήματα, όμως θα έπρεπε να ισχύει και για τα πιο βρώμικα αυτοκίνητα», υπογραμμίζει η βρετανίδα δικηγόρος.

     

    Πηγή: http://www.dw.com/el/%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF/a-38301248





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Αραγε οι Τάιμς έχουν ανάλογο πρωτοσέλιδο σαν εκείνο της αντιπολιτευόμενης τότε Ελευθεροτυπίας , που μετά σφύριζε αδιάφορα ? 

     

    Εμείς μπορούμε να τους δώσουμε τεχνογνωσία . Μονά - ζυγά και ακτιβιστές της πλάκας και άλλα τέτοια γραφικά....

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.