Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δημόσια Διαβούλευση για την προκαταρκτική αξιολόγηση των υφιστάμενων διαθέσιμων στοιχείων με σκοπό την οριστική διαμόρφωση του σχεδίου των προγραμμάτων παρακολούθησης για τη συνεχή εκτίμηση της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων


    Δημόσια Διαβούλευση για την προκαταρκτική αξιολόγηση των υφιστάμενων διαθέσιμων στοιχείων με σκοπό την οριστική διαμόρφωση του σχεδίου των προγραμμάτων παρακολούθησης για τη συνεχή εκτίμηση της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Άρθρου 11 της Οδηγίας 2008/56/ΕΚ και όπως προβλέπεται στην Παράγραφο 1 του Άρθρου 11 του Ν.3983/2011).

     

     

    To Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει σε δημόσια διαβούλευση την προκαταρκτική αξιολόγηση των υφιστάμενων διαθέσιμων στοιχείων, μετά από συλλογή και καταγραφή υφιστάμενων δικτύων/προγραμμάτων παρακολούθησης που μπορούν συνδυαστικά να συγκροτήσουν τα Προγράμματα Παρακολούθησης σύμφωνα με το άρθρο 11 της Οδηγίας Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική 2008/56/ΕΚ.

     

    Στόχος της Οδηγίας Πλαίσιο είναι η διατήρηση και αποκατάσταση της Καλής Περιβαλλοντικής Κατάστασης του θαλάσσιου περιβάλλοντος έως το έτος 2020, μέσω της εφαρμογής των απαραίτητων θαλάσσιων στρατηγικών, οι οποίες αναπτύσσονται σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την θέσπιση και εφαρμογή Προγραμμάτων Παρακολούθησης.

     

    Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΑΠΕΝ, ως αρμόδια αρχή οφείλει να διαμορφώσει και να υλοποιήσει συντονισμένα Προγράμματα Παρακολούθησης για την συνεχή εκτίμηση της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τους ενδεικτικούς καταλόγους των Παραρτημάτων ΙΙΙ και V της Οδηγίας καθώς και τους περιβαλλοντικούς στόχους προσανατολισμού προς την επίτευξη της Καλής Περιβαλλοντικής Κατάστασης, οι οποίοι εγκρίθηκαν με την υπ΄ αρ. Οικ. 1175 Απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 2939 Β' 2/11/2012).

     

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετέχουν από σήμερα με προτάσεις, παρατηρήσεις και απόψεις στη εν λόγω δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση που διενεργείται στον ιστοχώρο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πεδίο της Δημόσιας Διαβούλευσης.

    Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015.

     

    Πηγή: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=3868&language=el-GR





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.