Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δορυφορική μέτρηση δασών ως ασπίδα κατά της κλιματικής αλλαγής


    Την ποσότητα του άνθρακα που αποθηκεύουν τα δάση του πλανήτη μπορούν πλέον να μετρήσουν οι επιστήμονες χάρη σε έναν αισθητήρα που υπολογίζει το ύψος τους. Αυτό ο αισθητήρας με την ονομασία LiDAR (Light detection and ranging) θα βοηθήσει στην κατανόηση του πώς τα δάση αλληλεπιδρούν με την ατμόσφαιρα και αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή.

     

    Ειδικότερα, ο αισθητήρας με την ονομασία LiDAR μετράει το χρόνο που χρειάζεται ένα παλμός λέιζερ για να πραγματοποιήσει το ταξίδι ως ένα αντικείμενο και να ανακλαστεί πίσω. Από τη στιγμή που η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή, γνωρίζοντας το χρόνο που κάνει ο παλμός να ταξιδέψει, οι επιστήμονες μπορούν στη συνέχεια να υπολογίσουν την απόσταση του αντικειμένου από τον αισθητήρα.

     

    Για να πραγματοποιήσουν αυτές τις μετρήσεις, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Μπράουν με επικεφαλής τον Τζιμ Κέλλνερ τοποθέτησαν ένα εξεζητημένο σαρωτή λέιζερ πάνω στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο αισθητήρας λέιζερ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2019 και θα πραγματοποιήσει μετρήσεις για ένα έτος, για πρακτικά όλα τα δάση του πλανήτη.

     

    Ένα από τα προβλήματα του αισθητήρα είναι ότι δεν έχει τη δυνατότητα να «δει» μέσα από σύννεφα. Για αυτό το λόγο το όργανο θα διαθέτει 14 διαφορετικές ακτίνες λέιζερ οι οποίες θα μπορούν να μετακινούνται ώστε να εστιάζουν σε συγκεκριμένες, πιο στοχευμένες τοποθεσίες. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει δυνατότητα μετρήσεων σε περιοχές που είναι κατά κανόνα συνεχώς νεφελώδεις, όπως η βορειοδυτική Νότιος Αμερική.

     

    «Πέρα από τα δορυφορικά δεδομένα, θα χρειαστούν πολλές εργατοώρες από την επιστημονική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων από αεροπλάνα ως προσομοίωση των μετρήσεων του λέιζερ στο διαστημικό σταθμό, καθώς και η ανάπτυξη αλγορίθμων και υπολογιστικών πλαισίων για την αξιοποίηση των δεδομένων», δήλωσε ο Κέλλνερ.

     

    Πηγή: http://www.agronews.gr/green-report/klimatiki-allagi-/arthro/119461/doruforiki-metrisi-dason-os-aspida-kata-tis-klimatikis-allagis/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.