Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις Εκπομπές Ρύπων στην Αυτοκινητοβιομηχανία


    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διόρισε, με ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη, τα 45 μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις παραβάσεις των ευρωπαϊκών κανονισμών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες αναφορικά με τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων, καθώς και τις όποιες τυχόν παραβάσεις των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων.

     

    Η Επιτροπή θα υποβάλει ενδιάμεση έκθεση εντός έξι μηνών και μια τελική έκθεση εντός 12 μηνών, από την έναρξη των εργασιών της.

     

    Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, Νικος Ανδρουλάκης και ο Κύπριος ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης.

     

    Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τη σύνθεση της Επιτροπής για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, οπότε και θα εκλέξει τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της.

     

    Η Επιτροπή θα διερευνήσει τα εξής:

     

    * τις όποιες υποψίες για ενδεχόμενη αποτυχία της Κομισιόν να αναθεωρήσει τους κύκλους δοκιμών,

    * τις όποιες υποψίες για ενδεχόμενη παράλειψη της Κομισιόν και των αρχών των κρατών-μελών της ΕΕ να προβαίνουν σε σωστές και αποτελεσματικές ενέργειες κατά την επίβλεψη της εφαρμογής των κανονισμών και την επιβολή της ρητής απαγόρευσης των «ελαττωματικών συσκευών»,

    * για τη φερόμενη αποτυχία της Κομισιόν να εισάγει δοκιμές που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης,

    * για τη φερόμενη αποτυχία των κρατών-μελών να θεσπίσουν διατάξεις για την επιβολή αποτελεσματικών, αναλογικών και αποτρεπτικών κυρώσεων στους κατασκευαστές για τις όποιες παραβάσεις, καθώς και

    * εάν η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη είχαν αποδείξεις για τη χρήση του παραποιημένου λογισμικού (σ.σ. από την VW) πριν από το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2015.

     

    Πηγή: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=101624





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.