Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Γαλλία υπέβαλε στον ΟΗΕ το σχέδιό της για το κλίμα ως το 2050


    Ο Φρανσουά Ολάντ παρέδωσε στα Ηνωμένα Έθνη το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Γαλλίας για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ακολουθώντας τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Μεξικό και του Καναδά.

     

    Η Γαλλία έγινε η πέμπτη μεγάλη οικονομία που υποβάλλει στον ΟΗΕ σχέδια να μειώσει δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως τα μέσα του αιώνα.

     

    Τα σχέδια παρουσιάζουν με λεπτομέρειες πώς η χώρα θα ανταποκριθεί στο στόχο να μειώσει κατά 40% ως το 2030 και κατά 75% έως το 2050 τις εκπομπές σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, απαιτώντας «σημαντικές αλλαγές» στην οικονομία της χώρας.

    «Οι επενδυτικές ανάγκες είναι τεράστιες και η αναδιοργάνωση των προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης είναι απαραίτητη», αναφέρει η έκθεση.

     

    Μεγάλο μέρος του σχεδίου δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη του 2015, εν όψει της συνόδου κορυφής του κλίματος στο Παρίσι, όπου 195 χώρες συμφώνησαν για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

     

    Για να επιτύχει το στόχο της ως το 2050 η χώρα θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 9-10 μεγατόνους κάθε χρόνο, αναφέρει η έκθεση, και να μειώσει τις εκπομπές του τομέα της ενέργειας κατά 96% μέχρι τα μέσα του αιώνα.

     

    «Ο ρυθμός της μείωσης θα πρέπει να επιταχυνθεί, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας, και δίχως να εξάγονται απλώς οι εκπομπές αυτές με τη μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων υψηλότερης έντασης εκπομπών. Το βασικό ζήτημα που διακυβεύεται εδώ είναι το αποτύπωμα άνθρακα της Γαλλίας», αναφέρει η έκθεση, η οποία εγκρίθηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1193187/i-gallia-upebale-ston-oie-to-sxedio-tis-gia-to-klima-os-to-2050





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.