Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια μπορεί να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ


    Το ποσό των 80-153 δισ. ευρώ από την παραγωγή ενέργειας έως το 2050, θα μπορούσε να εξοικονομήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της Ε.Ε. σύμφωνα με νέα έκθεση που συνέταξε η Ecofys. Τα οικονομικά οφέλη αφορούν τόσο την ηλεκτροπαραγωγή, όσο και τα δίκτυα και προστίθενται στα οφέλη από την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

     

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση εκτιμάται ότι μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων η ζήτηση για ρεύμα και τα φορτία αιχμής θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 57 Γιγαβάτ πανευρωπαϊκά, όσο δηλαδή είναι το άθροισμα της ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος σε Ολλανδία και Αυστρία.

     

    Την ίδια ώρα η Κομισιόν προτείνει απεξάρτηση από τον άνθρακα σε ποσοστό 80-95% ως το 2050, αλλά ο στόχος θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα, οι οποίες μπορούν να απαλυνθούν μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης.

     

    Τέλος, αναφέρεται ότι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την ενεργειακή αποδοτικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία 2 εκατ. θέσεων εργασίας, σε ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα και σε οφέλη 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό στην Ε.Ε. Προκειμένου, όμως, να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% ως το 2020, εκτιμάται ότι χρειάζονται επενδύσεις 60-100 δις. ευρώ ετησίως.

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=16886





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.