Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η επόμενη οικονομική κρίση θα έρθει από την κλιματική αλλαγή


    Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι η αιτία της επόμενης οικονομικής κρίσης σύμφωνα με τον Paul Fisher, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν αναπληρωτής επικεφαλής της Fed (Τράπεζα της Αγγλίας).

     

    «Πρόκειται για εν δυνάμει συστημικό κίνδυνο», ανέφερε ο Fisher σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Σίδνεϊ τη Δευτέρα. «Μια ξαφνική αναπροσαρμογή των τιμών θα μπορούσε να «πυροδοτήσει» την επόμενη οικονομική κρίση», ανέφερε.

     

    Ο Fisher ήταν βετεράνος της Fed εδώ και 26 χρόνια παρουσίασε ως παράδειγμα των επιπτώσεων που μπορεί να έχει ένα ξαφνικό γεγονός στις τιμές, τη νέα πτώση της στερλίνας νωρίτερα αυτό το μήνα, αφότου η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ. «Αυτό είναι ακριβός το αποτέλεσμα που μπορεί να επιφέρει η κλιματική αλλαγή», ανάφερε ο Fischer, o οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και επικεφαλής της Αρχής Εποπτείας των Τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου.

     

    Το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις λαμβάνουν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής υποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει αν αρχίσουν να ετοιμάζονται για αυστηρότερα μέτρα, αναφέρει ο Fisher. H Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν στη συνάντηση των G20 τον προηγούμενο μήνα να επικυρώσουν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. και να δεσμεύσουν τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς ρύπων στον κόσμο να περιορίσουν τις εκπομπές και να ληφθούν μέτρα ελέγχου της αύξησης της θερμοκρασίας. Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στη συνάντηση των G-20 στην Κίνα από το Κέντρο Βιώσιμης Χρηματoδότησης του Cambridge έθεσε το θέμα της ανάγκης βελτίωσης του τρόπου διαχείρισης των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή από τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

     

    «Ακόμη και αν δεν πιστεύει κάποιος στην κλιματική αλλαγή ή στην επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα, αρκεί να σκεφθεί ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι οποίες θα επηρεάσουν την επιχείρησή του και επομένως ανακύπτει σε κάθε περίπτωση κίνδυνος», επισημαίνει ο Fischer.

     

    Σύμφωνα με τον Andrew Gray, διευθυντή επενδύσεων του μεγαλύτερου ταμείου συντάξεων στην Αυστραλία, AustralianSuper, οι κίνδυνοι συνδέονται με την μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλότερου άνθρακα, αλλά και με το κόστος προσαρμογής σε περίπτωση που η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη δεν έχει καταστεί εφικτό να ελεγχθεί. «Η κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν πραγματικό επενδυτικό κίνδυνο», ανέφερε ο Gray σε συνεδρίαση της Citigroup στο Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα.

     

    Ο Fisher εκτίμησε ότι πιθανώς να υπάρχουν απρόσμενες αλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

     

    Πηγή http://www.insider.gr/eidiseis/bloomberg/26239/i-epomeni-oikonomiki-krisi-tha-erthei-apo-tin-klimatiki-allagi





    basgoud

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.