Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Θανάσιμοι καύσωνες απειλούν το 75% του πληθυσμού ως το 2100


    Το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτίθεται σήμερα σε δυνητικά θανατηφόρα ζέστη για 20 ημέρες το χρόνο ή περισσότερο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ωστόσο, χωρίς σημαντικές μειώσεις των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, έως και τρία στα τέσσερα άτομα θα αντιμετωπίσουν την απειλή θανατηφόρου καύσωνα έως το 2100. Ακόμη και με μειώσεις, ένας στους δύο ανθρώπους στα τέλη του αιώνα θα αντιμετωπίσει πιθανώς τουλάχιστον 20 ημέρες ακραίας θανατηφόρας θερμότητας, σύμφωνα με την ανάλυση του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

     

    «Οι θανατηφόροι καύσωνες είναι πολύ συνηθισμένοι. Δεν γνωρίζω γιατί ως κοινωνία δεν ανησυχούμε περισσότερο για τους κινδύνους τους», δήλωσε ο Καμίλο Μόρα, επικεφαλής της μελέτης. «Το κύμα καύσωνα του 2003 στην Ευρώπη σκότωσε περίπου 70.000 ανθρώπους, περισσότερους από οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε.

     

    Οι επικίνδυνοι καύσωνες είναι πολύ πιο κοινοί από ό,τι θεωρεί η κοινή γνώμη, σκοτώνοντας ανθρώπους σε περισσότερα από 60 διαφορετικά μέρη του κόσμου κάθε χρόνο. Αξιοσημείωτα συμβάντα θανατηφόρων καυσώνων περιλαμβάνουν εκείνον της Μόσχας το 2010, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους, και ο καύσωνας του Σικάγο το 1995, όταν 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την υψηλή θερμοκρασία.

     

    Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες άτομα πέθαναν στην Ινδία και το Πακιστάν, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 53,5 βαθμούς Κελσίου.

     

    Ο Μόρα και μια διεθνής ομάδα ερευνητών και φοιτητών εξέτασαν περισσότερες από 30.000 σχετικές δημοσιεύσεις για να βρουν δεδομένα σχετικά με 1.949 περιπτώσεις σε πόλεις ή περιοχές όπου οι ανθρώπινοι θάνατοι συνδέονταν με υψηλές θερμοκρασίες. Θανατηφόρα κύματα καύσωνα έχουν καταγραφεί μεταξύ άλλων στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Τορόντο, το Λονδίνο, το Πεκίνο, το Τόκιο, το Σίδνεϊ και το Σάο Πάολο.

     

    Όσοι ζουν στις υγρές τροπικές περιοχές αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όπου ακόμη και ελαφρά αύξηση των μέσων θερμοκρασιών ή της υγρασίας μπορεί να οδηγήσει σε θανάτους. Ωστόσο, η θερμότητα μπορεί να είναι θανατηφόρα ακόμη και σε μέτριες θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών Κελσίου, αν συνδυαστεί με πολύ υψηλή υγρασία, σύμφωνα με την έρευνα.

     

    Οι νέοι και οι ηλικιωμένοι, που συχνά στερούνται κατάλληλους πόρους και είναι κοινωνικά πιο απομονωμένοι, παραμένουν οι πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των 15.000 θανάτων στη Γαλλία στη διάρκεια του ευρωπαϊκού καύσωνα του 2003 αφορούσε άτομα τουλάχιστον 75 ετών, πολλά εκ των οποίων ζούσαν μόνα τους.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1250101/thanasimoi-kausones-tha-apeiloun-to-75-tou-plithusmou-os-to-2100-an-de-meiothoun-oi-ekpompes-anthraka





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.