Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Καβάλα: Κέντρο γεωθερμίας εγκαινιάσθηκε στη Χρυσούπολη


    Το πρότυπο αγρόκτημα εφαρμογών γεωθερμίας του Κέντρου Δήμητρα στη Χρυσούπολη Καβάλας, εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

     

    Ο πρότυπος σταθμός εκπαίδευσης και έρευνας θα έχει ως αντικείμενο την επιστημονική επιμόρφωση, κατάρτιση και εκπαίδευση κυρίως των νέων γεωργών στην αξιοποίηση της γεωθερμίας, καθώς στην περιοχή το υπουργείο δημιουργεί ένα από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πάρκα θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών στην Ελλάδα.

     

    Η λειτουργία του αγροκτήματος αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού για την ενίσχυση του τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της παροχής συμβουλών προς τους γεωργούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων σύμπραξης μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

     

    pic-0-norm.jpg

     

    Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο κ. Τσαυτάρης υπογράμμισε τη σημασία και τις πολλαπλές χρήσεις της γεωθερμίας, ακόμα και από μεμονωμένους αγρότες. Όπως εξήγησε, η γεωθερμική ενέργεια μπορεί να συμβάλει στη βελτιστοποίηση και εντατικοποίηση των συνθηκών παραγωγής σύγχρονων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και στην αγροτοβιομηχανία, στις ιχθυοκαλλιέργειες (αντιπαγετική προστασία), στην πρωίμιση καλλιεργειών όπως τα σπαράγγια, στον αγροτουρισμό, στον ιαματικό τουρισμό, στη θέρμανση χώρων, σε βιομηχανικές χρήσεις κ.ά..

     

    Πηγή: http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=159088





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.