Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Κύπρος: Η Κυβέρνηση παροτρύνει τους πολίτες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά


    Το γενικότερο ενεργειακό σχεδιασμό σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ και την εφαρμογή του συστήματος ‘net metering’ συζήτησε η Επιτροπή Εμπορίου της Κυπριακής Βουλής με τους Βουλευτές να τοποθετούνται υπέρ του μέτρου.

     

    Με το μέτρο επιτρέπεται στους πολίτες η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, η σύνδεσή του με το δίκτυο της ΑΗΚ και η αφαίρεση του παραχθέντος ηλεκτρισμού από το λογαριασμό τους. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε πιλοτική φάση, η οποία όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ο εκπρόσωπος της ΡΑΕΚ Ανδρέας Θεοφάνους, θα λειτουργήσει για 12 μήνες. Στόχος είναι να μπορεί να μελετηθεί κατά πόσο το δίκτυο που υπάρχει μπορεί να ανταπεξέλθει με πολλές μικρές μονάδες τέτοιου είδους σε όλες τις εποχές.

     

    «Οι ΑΠΕ είναι αυτές στις οποίες πρέπει να εμπλακεί όλος ο πληθυσμός, όλος ο λαός», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου. Είπε, ταυτόχρονα, ότι «ήδη άρχισαν να παρουσιάζονται στην πατρίδα μας ψηλά ποσοστά ενεργειακής φτώχιας», εξηγώντας ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αποπληρώσουν τους ψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

     

    Πηγή: www.energia.gr





    gvarth

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.