Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέες πράσινες προδιαγραφές για την συντήρηση δημόσιων χώρων


    Τον Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέα κριτήρια Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων της ΕΕ για τη συντήρηση του δημόσιου χώρου. Η ομάδα προϊόντων «Συντήρηση του δημόσιου χώρου» περιλαμβάνει δρόμους, λωρίδες ποδηλασίας, πεζόδρομους, ανθισμένους κήπους και πάρκα, καθώς και συντριβάνια, και λίμνες. Τα κριτήρια αναπτύχθηκαν μέσω μιας εκτεταμένης διαδικασίας συμμετοχής των ενδιαφερομένων μερών και αφορούν τις ποικίλες περιπτώσεις.

    Τα κριτήρια περιλαμβάνουν τέσσερις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει ένα κεντρικό πυρήνα και συμπληρωματικούς όρους. Η πρώτη κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών εξωτερικού καθαρισμού καλύπτει τα μέτρα περιβαλλοντικής διαχείρισης, τις πρακτικές και την κατάρτιση από τον πάροχο υπηρεσιών, την παροχή ή τη χρήση προϊόντων καθαρισμού με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη συγκέντρωση προϊόντων καθαρισμού κατά την αγορά. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες κηπουρικής περιλαμβάνουν ελέγχους υψηλής ποιότητας για τα λιπάσματα, εναλλακτικές τεχνικές καταπολέμησης των παρασίτων και προτίμηση για βιολογικά παραγόμενα και αυτόχθονα διακοσμητικά φυτά.

    Τα κριτήρια για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στα μηχανήματα περιορίζουν τις εκπομπές καυσαερίων και τον ατμοσφαιρικό ρύπο των εκπομπών και της ηχορύπανσης, μέσω μηχανοκίνητων μηχανημάτων με χαμηλό θόρυβο και ενθαρρύνει τη χρήση βιοαποδομήσιμων ελαίων για μηχανές. Τέλος, τα κριτήρια για τα οχήματα και τον στόλο υπηρεσιών καλύπτουν τις εκπομπές CO2 και τις εκπομπές ρύπων από ατμοσφαιρικούς ρύπους για οχήματα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

    Τα κριτήρια είναι διαθέσιμα εδώ.


    Πηγή: https://www.myota.gr/2020/01/07/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.