Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΝΟΑΑ: Επιλεγμένες κλιματικές αποκλίσεις και γεγονότα για τον Φεβρουάριο του 2022


    Παγκόσμια μέση θερμοκρασία

    Η μέση παγκόσμια επιφανειακή θερμοκρασία για τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν η 7η υψηλότερη για μήνα Φεβρουάριο στα παγκόσμια κλιματικά αρχεία της ΝΟΑΑ που χρονολογούνται από το 1880.

    Έκταση του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής

    Η έκταση του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής για τον Φεβρουάριο του 2022, βρέθηκε κατά 4.5% κάτω από τον αντίστοιχο μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 και ήταν η 14η μικρότερη έκταση για μήνα Φεβρουάριο.

    Ευρώπη

    Στη Ευρώπη σημειώθηκε ο 7ος θερμότερος Φεβρουάριος στα χρονικά. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο Φεβρουάριος του “22 βρέθηκε μέσα στους 10 θερμότερους Φεβρουάριους που έχουν ποτέ καταγραφεί.

    Ισπανία

    Συνθήκες ξηρότερες από το μέσο όρο επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας κατά τη διάρκεια του μήνα τη Ευρώπη. Ήταν ο 3ος πιο ξηρός Φεβρουάριος για τη χώρα από το 1961.

    Ασία

     Η δυτική και βόρεια Ασία είχαν συνθήκες κατά πολύ θερμότερες από τις κανονικές ενώ κεντρικές και νοτιότερες περιοχές είχαν θερμοκρασίες σχεδόν χαμηλότερες από τον μέσο όρο. Συνολικά, ήταν ο 8ος θερμότερος Φεβρουάριος για την Ασία στα χρονικά.  

    Βόρεια Αμερική

    Συνθήκες ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή σημειώθηκαν σε όλη την υποήπειρο, φέρνοντας θερμοκρασίες κάτω από τον μέσο όρο. Ωστόσο ο μήνας δεν βρέθηκε μέσα στους 20 ψυχρότερους Φεβρουάριους στα κλιματικά αρχεία.

    Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

    Μια εκτεταμένη καταιγίδα απλώθηκε από το Texas εως το Maine κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, φέρνοντας πυκνές χιονοπτώσεις, έντονες βροχοπτώσεις,  παγετό και ασυνήθιστες χαμηλές θερμοκρασίες.

    Πουέρτο Ρίκο

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στο βόρειο Πουέρτο Ρίκο στις αρχές του μήνα προκάλεσαν επικίνδυνες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

    Νότια Αμερική

    Θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο επικράτησαν σε μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής. Ο Φεβρουάριος του ‘22 (μαζί με του 2006)  ήταν ο 8ος θερμότερος Φεβρουάριος στα χρονικά για τη Νότια Αμερική.

    Βραζιλία

    Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν στην πόλη Petropolis προκαλώντας φονικές αιφνίδιες πλημμύρες

    Αφρική

     Συνολικά, στην Αφρική επικράτησε ένας Φεβρουάριος θερμότερος από το κανονικό, ωστόσο ο μήνας δεν βρέθηκε στους 20 θερμότερους Φεβρουάριους για την ήπειρο στα κλιματικά αρχεία.  

    Αυστραλία

    Σε τμήματα του Κουίνσλαντ σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στα τέλη του μήνα οι οποίες προκάλεσαν ακραίες πλημμύρες στην περιοχή.

    extremes-202202_final.png

    Παγκόσμια κυκλωνική δραστηριότητα

    Η παγκόσμια δραστηριότητα τροπικών κυκλώνων τον Φεβρουάριο του 2022, κυμάνθηκε σε επίπεδα άνω του μέσου όρου με συνολικά οκτώ τροπικές καταιγίδες με ονομασία. Ο νότιος Ινδικός Ωκεανός ήταν η πιο ενεργή λεκάνη με την εκδήλωση 5 τροπικών καταιγίδων με ονομασία.

    Κυκλώνας “Emnati”

    Ο “Emnati” έπληξε τη νότια Μαδαγασκάρη λίγες μέρες μετά τον κυκλώνα “Βatsirai” και την τροπική καταιγίδα “Dumako”. Ο τροπικός κυκλώνας “Emnati” έφερε σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή. Ήταν η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 1988 που τρείς τροπικές καταιγίδες έπληξαν τη Μαδαγασκάρη σε έναν μήνα. (Στον χάρτη σημειώνεται η πορεία που διέγραψε στον Ινδικό Ωκεανό -από ανατολικά προς τα δυτικά.)

    Έκταση θαλάσσιου πάγου της Ανταρκτικής

    Η έκταση του πάγου της Ανταρκτικής για τον Φεβρουάριο του 2021 βρέθηκε 29,6% κάτω από τον μέσο όρο και ήταν η μικρότερη για μήνα Φεβρουάριο στο αντίστοιχο αρχείο 44 ετών, ξεπερνώντας τη δεύτερη πλέον μικρότερη έκταση Φεβρουαρίου, η οποία σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017.

    Πηγή: Εθνική Διεύθυνση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ -NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).


    Πηγή: https://climatebook.gr/2022/03/16/%CE%BD%CE%BF%CE%B1%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CF%83-4/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.