Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Ξεκινά ο διαγωνισμός για τα 4 εργοστάσια επεξεργασίας απορριμάτων στην Αττική


    Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική που θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ προχώρησε η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.

     

    Με τον τρόπο αυτό ξεκινά η πρώτη φάση του διαγωνισμού που περιλαμβάνει το στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου και αναμένεται να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων κατασκευαστικών ομίλων που ήδη έχουν μπει για τα καλά στη «μάχη των σκουπιδιών» διεκδικώντας τους άλλους έξι διαγωνισμούς που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή σε διάφορες περιοχές της χώρας.

     

    Τα τέσσερα εργοστάσια στην Αττική υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περίπου 350 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης που εγκρίθηκαν χτες, η αναθέτουσα αρχή (ΕΔΣΝΑ) θα συμμετέχει με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται από 40%-60% της κατασκευαστικής αξίας του έργου. Το ποσό αυτό θα προέρχεται από κοινοτική ή και εθνική χρηματοδότηση.

    Οι δεσμευτικές προς επεξεργασία ποσότητες των απορριμμάτων ανέρχονται σε 1,35 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.

     

    Ο χρόνος της σύμβασης θα είναι 27 χρόνια.

     

    Οι χώροι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα έργα είναι η Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Γραμματικό, «με τη ρητή επιφύλαξη της χωροθέτησης της εγκατάστασης στη Κερατέα» όπως αναφέρεται στο τεύχος δημοπράτησης του έργου.

     

    Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του Έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού

    Στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτές όλες οι δόκιμες τεχνολογίες. Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

     

    Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26515&subid=2&pubid=112951626





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.