Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι τελευταίοι κάτοικοι των βυθιζόμενων νησιών Ghoramara


    Οι τελευταίοι κάτοικοι των νησιών Ghoramara, στον Ινδικό Ωκεανό, βλέπουν τα σπίτια και τη γη τους να καταπίνεται από τη θάλασσα, ενώ ετοιμάζονται να την εγκαταλείψουν.

     

    Εξαιτίας της ανόδου του ορίου της θάλασσας, τουλάχιστον τα μισά από τα νησιά του Ινδικού συμπλέγματος Ghoramara έχουν αρχίσει να βυθίζονται στη θάλασσα. Μάλιστα οι μελετητές υπολογίζουν πως σε λίγες, μόνο, δεκαετίες τα νησιά θα εξαφανιστούν εντελώς.

     

    pic1.jpg

     

    "Είναι ένα φανταστικό τοπίο που, όμως, υπάρχει στην πραγματικότητα", θα πει ο Daesung Lee, ένας φωτογράφος που επισκέφθηκε τα νησιά πριν από λίγα χρόνια για να καταγράψει τα απομεινάρια από τα νησιά. Πολλά από τα χωριά στα νησιά έχουν ήδη εξαφανιστεί, με τη πλειονότητα των κατοίκων να έχουν μετακομίσει στην Ινδία ή το Μπαγκλαντές.

     

    pic2.jpg

     

    "Ήθελα να δείξω πως υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους και τη πατρίδα τους, εξαιτίας του προβλήματος", τονίζει ο φωτογράφος.

     

    pic3.jpg

     

    Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι τα δέντρα στην περιοχή κόβονται ή ξεριζώνονται από τις άγριες καταιγίδες. Το περασμένο καλοκαίρι, η κακοκαιρία κατέστρεψε τα φράγματα που είχαν ιδρυθεί για να προστατεύσουν τα χωριά από την άνοδο της στάθμης του νερού, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σπίτια και τα χωριά να σκεπαστούν από λάσπη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται μολύνθηκαν όλες οι πηγές του πόσιμου νερού, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.

     

    pic5.jpg

     

    pic6.jpg

     

     

    Περισσότεροι από τα 2/3 των κατοίκων έχουν εγκαταλείψει τα χωριά, καθώς είναι, σχεδόν, αδύνατο να επιβιώσουν, αφού δεν μπορούν να φυτέψουν οτιδήποτε και να ψαρέψουν. Μέχρι το 2050, υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι, όσο και ο πληθυσμός των νησιών θα εγκαταλείψουν τη περιοχή και θα γίνουν πρόσφυγες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

     

    pic7.jpg

     

     

    "Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα", προσθέτει ο Daesung Lee.

     

    Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/ekplhktikes-fwtografies-oi-teleytaioi-katoikoi-twn-vythizomenwn-nhsiwn-ghoramara.3320035.html και http://www.fastcoexist.com/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.