Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πάλι στο Ευρωδικαστήριο για τα επικίνδυνα απόβλητα


    Δικάζεται εκ νέου η Ελλάδα από το Ευρωδικαστήριο σήμερα για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων. Σύμφωνα με tanea.gr, αυτή τη φορά, αν η χώρα μας καταδικαστεί, η απόφαση θα συνοδεύεται και από χρηματικό πρόστιμο, καθώς παρότι είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά το 2009, ακόμη δεν έχει εκτελέσει την απόφαση του ΔΕΕ (C-286/08) και δεν είχε προβεί σε εγκατάσταση κατάλληλου δικτύου εγκαταστάσεων διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων.

     

    Έτσι, η Κομισιόν, η οποία προσέφυγε εκ νέου στο Δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο, ζητά από το Δικαστήριο να επιβάλει στην Ελλάδα πρόστιμο τουλάχιστον 17,8 εκατ. ευρώ συν 72.864 ευρώ ανά μέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης του 2009, από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση μέχρι την ημέρα που θα έχει εκτελεστεί η απόφαση του 2009.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 Νοεμβρίου 2015, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκαν στις Βρυξέλλες προκειμένου να απολογηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων. Για το ζήτημα των επικίνδυνων αποβλήτων η Ελλάδα, μεταξύ άλλων, είχε ζητήσει πίστωση χρόνου ώστε να καθυστερήσει η εκδίκαση της νέας υπόθεσης.

     

    Η διαδικασία ελέγχου για την εφαρμογή, από τις ελληνικές αρχές, της κοινοτικής οδηγίας 1999/31 περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων είχε κινηθεί από την Κομισιόν πριν από 13 χρόνια καθώς δεν υφίσταντο στην Ελλάδα κατάλληλες και επαρκείς εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων.

     

    Πηγή:tee.gr





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν μας αφήνουν ούτε σε χλωρό κλαρί, όλο προς τα εδώ κοιτάνε, άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν? θα στραβολαιμιάσουν.
    Ελπίζω να βρεθεί κάποιος και να κάνει κάτι για να γλυτώσει η χώρα τα 17.8Μ και τα €72,864.
    Αλλιώς θα βάλουν κανέναν φόρο ακόμα, λεφτά (νομίζουν ότι) υπάρχουν.

    Edited by AMHxaNos
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.