Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πεκίνο: ο ουρανός «βάφτηκε» γαλάζιος για μια παρέλαση


    Από τα τέλη Αυγούστου και για λίγες μέρες στην περιοχή του Πεκίνου στην Κίνα, 10.000 εργοστάσια διέκοψαν τη λειτουργία τους και δυόμιση εκατομμύρια αυτοκίνητα, τα μισά από αυτά που κατακλύζουν κάθε μέρα τους δρόμους της ασιατικής μητρόπολης, παρέμειναν ακινητοποιημένα.

     

    Στόχος των κινεζικών Αρχών ήταν ο γκρίζος ουρανός της κινεζικής πρωτεύουσας να αποκτήσει για λίγες μέρες το κανονικό γαλάζιο χρώμα του, ώστε οι φωτογραφίες από τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 70η επέτειο από την ήττα της Ιαπωνίας στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο να βγουν «ωραίες».

     

    Λιγότερες από 24 ώρες μετά το τέλος της παρέλασης το Πεκίνο είχε και πάλι καλυφθεί από το γνωστό, γκρίζο και τοξικό πέπλο.

     

    Ενώ την ημέρα της παρέλασης ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης (AQI) βρέθηκε στο εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο των 17 μονάδων στις 500 για να εκτοξευτεί στο «ανθυγιεινό» επίπεδο των 160 μόλις επέστρεψαν τα αυτοκίνητα.

     

    Το γκρίζο πέπλο πάνω από το Πεκίνο είναι πλέον ο κανόνας. Στις σπάνιες περιπτώσεις που ο ουρανός γίνεται γαλάζιος, οι κάτοικοι της πόλης παίρνουν τις φωτογραφικές μηχανές τους και απαθανατίζουν το σπάνιο φαινόμενο.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2015/09/06/pekino-ouranos-124891/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.