Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ποιες είναι οι πιο «πράσινες» χώρες του κόσμου


    Η απειλή της κλιματικής αλλαγής αποτελεί ένα από τα «καυτά σημεία» που απασχολούν τον πλανήτη. Σύμφωνα με τον δείκτη Climate Change Performance Index για το 2015, υπάρχουν ορισμένες χώρες που κατορθώνουν να είναι «πράσινες», διευρύνοντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εκπομπή ρυπογόνων αερίων.

     

    Ας δούμε ποιες είναι οι έξι πιο «πράσινες» χώρες του κόσμου και τι κάνουν για να διατηρήσουν αυτόν τον καθ’ όλα θετικό χαρακτηρισμό.

     

    Ισλανδία

     

    iceland_0.jpg

     

     

    Η χώρα φροντίζει να εφαρμόσει προγράμματα που καθιστούν περισσότερο «πράσινες» τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων. Θεωρείται ως μία από τις χώρες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και προσέχει σε υψηλό βαθμό να μη συμβάλει σε ενδεχόμενη κλιματική αλλαγή. Παραμένει κέντρο παραγωγής ενέργειας από γεωθερμία και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

     

    Γαλλία

     

    france.jpg

     

     

    Η χώρα έχει βελτιώσει αρκετά το σκορ της σε ό,τι αφορά τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ κατέχει κορυφαία θέση και ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας.

     

    Ελβετία

     

    swiss.jpg

     

     

    Η χώρα βελτιώνει συνεχώς τη θέση της, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιστοιχεί στο 55% της συνολικής ενέργειας που παράγεται στην Ελβετία, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ενέργειας της χώρας.

     

    Ιρλανδία

     

    ireland_0.jpg

     

     

    Βελτίωσε τη θέση της στην τελική κατάταξη, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ιρλανδίας υποστηρίζουν ότι έχει καταγραφεί μείωση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Πάντως το μερίδιό της στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα – σε παγκόσμιο επίπεδο – είναι μόλις 0,1%.

     

    Μαρόκο

     

    morocco.jpg

     

     

    Είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Βορείου Αφρικής που ακολουθούν καλή πορεία και χρησιμοποιούν περισσότερο “καθαρές” μορφές ενέργειας. Το Μαρόκο κατασκευάζει μεγάλα πάρκα παραγωγής ηλιακής ενέργειας, με συνολική παραγωγή ικανότητα στα 160MW.

     

    Κύπρος

     

    cyprus.jpg

     

     

    Η χώρα βελτίωσε εντυπωσιακά τη θέση της στην κατάταξη σε ένα έτος, φθάνοντας στην 8η θέση από την 27η που ήταν το 2014, με το μερίδιό της στην παγκόσμια παραγωγή διοιξειδίου του άνθρακα να είναι μόλις 0,02%.

     

    Πηγή: http://www.newmoney.gr/article/79284/poies-einai-oi-pio-prasines-hores-toy-kosmoy#ixzz3MnvcdX3I





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Γιατί πάτε αμέσως στη διασύνδεση; Δεν διαφωνώ, αντίθετα το θεωρώ επενδυτικό έργο, προσέξτε όμως παλαιότερη δημοσίευση που έλεγε ότι στην Ελλάδα το 50% των καταναλωτών χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για ζεστό νερό...Αυτό που το πάτε;   

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    που το παμε ; ; ;
    στο εξοικονομώ .... τράβα εσύ στην τράπεζα , να πάρεις ηλιακό ...
    όλα αυτά είναι εθνικά πλάνα , και θέλουν πολιτική βούληση .
    εδώ στο ελλαδισταν , μόνο να βολεύουμε τις τράπεζες μας νοιάζει ...

    Link to comment
    Share on other sites

    που το παμε ; ; ;

    Επ, εσύ βγήκες μετά. Τους άλλους ρώτησα. :D  

    Αλλά μιας και το ανέφερες, να σε ενημερώσω ότι τον δικό μου ηλιακό τον είχα αγοράσει με απ' ευθείας δόσεις από τον "Μαλτέζο" πριν 10 χρόνια (μόλις έληξε και η εγγύηση). Πριν έρθει λοιπόν η κρίση οι κάτοικοι του "ελαδιστάν" δεν γνώριζαν ότι υπήρχε και τέτοια εξυπηρέτηση; Προτιμούσαν όμως άλλες εξυπηρετήσεις από τις τράπεζες...Να έχουν δύο κινητά και ένα τζιπ ο καθένας...Τώρα να τους δω που θα ζεσταίνουν με ξύλα νερό στο τσουκάλι.  

    Χρειαζόταν εθνικό πλάνο για να βάλουμε έναν ηλιακό στη ταράτσα μας; 

     

    Υ.Γ. Σέρβις στους ηλιακούς κάθε πότε κάνουμε; Πολύ συχνά...κάθε 10 χρόνια!

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites

     

    Υ.Γ. Σέρβις στους ηλιακούς κάθε πότε κάνουμε; Πολύ συχνά...κάθε 10 χρόνια!

     

     

    ανά 2 χρόνια κάνω και αλλάζω και αντίσταση......αν δεις πως έχει γίνει σε 2 χρόνια θα καταλάβεις γιατί πολλοί λένε , άνοιξα το ηλεκτρικό και ακόμα να ζεστάνει...

    Link to comment
    Share on other sites

    ......αν δεις πως έχει γίνει σε 2 χρόνια θα καταλάβεις γιατί πολλοί λένε , άνοιξα το ηλεκτρικό και ακόμα να ζεστάνει...

    Να δεις τι βλέπουν τα ματάκια μου χρόνια τώρα...Εξαφανισμένα ανόδια (ξεφτύλα 15 - 20 € έχει), ασφάλειες που δεν λειτουργούν, εξαφανισμένες μονώσεις σωληνώσεων...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.