Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πόσο κοστίζει στις ευρωπαϊκές οικονομίες η μόλυνση της ατμόσφαιρας


    Ιδιαίτερα ακριβή αποδεικνύεται η μόλυνση της ατμόσφαιρας για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΕΑ).

     

    Στην τετραετία 2008-2012 το συνολικό κόστος κυμάνθηκε μεταξύ 329 δισ. και 1.053 δισ. ευρώ, με την ΕΑΑ να εξετάζει τη συνολική καταστροφή που προκάλεσαν στην ατμόσφαιρα 14.235 βιομηχανικές μονάδες.

     

    europe-air_pollution_0.jpg

     

     

    Προκειμένου να μετρηθεί το κόστος, όπως διευκρινίζεται στην έκθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας, λαμβάνονται υπόψη γεγονότα όπως πρόωροι θάνατοι, το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης, οι χαμένες εργάσιμες ημέρες, προβλήματα υγείας, καταστροφές σε κτήρια αλλά και η μείωση της αγροτικής παραγωγής.

     

    europe-air_pollution1.jpg

     

     

    Παράλληλα η ΕΑΑ αποκαλύπτει και τις 30 βιομηχανικές μονάδες της Ευρώπης που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη μόλυνση της ατμόσφαιρας στο εξεταζόμενο διάστημα. Εξ αυτών οκτώ βρίσκονται στη Γερμανία, έξι στην Πολωνία, τέσσερις στη Ρουμανία, τρεις σε Βουλγαρία και Βρετανία, δύο στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει και μία μονάδα σε Τσεχία, Εσθονία, Ιταλία και Σλοβακία.

     

    europe-air_pollution2.jpg

     

    Πηγή: Πόσο κοστίζει στις ευρωπαϊκές οικονομίες η μόλυνση της ατμόσφαιρας | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/75311/poso-kostizei-stis-eyropaikes-oikonomies-i-molynsi-tis-atmosfairas#ixzz3KAyGskT2





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    1) μόλυνση είναι η προσβολή από παθογόνους μικροοργανισμούς. η σωστή ορολογία είναι ρύπανση της ατμόσφαιρας.

     

    2) ποιές είναι λοιπόν οι 30 πιο ρυπογόνες μονάδες?

    Link to comment
    Share on other sites

    γνωστό το κόλπο, η μόλυνση είναι μια πίεση της ΕΚΤ να πιέσει τις κυβερνήσεις προκειμένου να φορολογήσουν επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο που είναι πέρα για πέρα αληθινός, πλην όμως τα πρόστιμα είναι δυσβάσταχτα, επιπλέον δεν γίνονται κινήσεις να μειωθεί το φαινόμενο, πλην ελαχίστων, θα μπορούσαν κάλιστα να βελτίωναν τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού, να φρόντιζαν για νοσοκομειακή περίλθαψη και μόνωση των κτιρίων πραγματική, το εξ' οικονομώ πράγματι κάνει έργο, όμως η φορολογία μπροστά στο εξοικονομώ οδήγησε τον κόσμο να κρυφτεί, να ζητάει έκπτωση προκειμένου να κάνει μια αντικατάσταση κουφωμάτων, η είδηση είναι αληθινή, τα πρόστιμα όμως δεν είναι καινούρια, και τα λεφτά που πήραν τι τα κάναν?

    Βελτίωσαν τις μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις αρχικά, είδατε εσείς κάτι?

    Link to comment
    Share on other sites

    Kατ αρχάς δε μιλάμε για ενέργεια τώρα αλλά για ρύπανση. Οι ρυπογόνες βιομηχανίες μόλις φάνε το πρόστιμο απλά φεύγουν από την ευρωπαϊκή ήπειρο και πάνε σε κάποια άλλη με χαλαρότερη νομοθεσία. Τα πρόστιμα βασίζονται στην αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" και λειτουργούν σαν κίνητρο για την προώθηση της αποβιομηχάνισης. Η χώρα αποχώρησης υποτίθεται ότι έχει ήδη αναπτύξει καθαρότερη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και δε θα της λείψουν οι θέσεις εργασίας.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.