Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σουηδία: η πρώτη «κλιματικά ουδέτερη» χώρα στον κόσμο ως το 2045


    Πέρυσι η Σουηδία ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη χώρα στον κόσμο από την εταιρεία αειφόρων επενδύσεων RobecoSAM υποσκελίζοντας την Ελβετία και τη Νορβηγία.

     

    Η σκανδιναβική χώρα φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη χώρα με 100% ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή ως το 2050 (διαβάστε εδώ πώς θα τα καταφέρει), ενώ έχει πετύχει ένα πραγματικό θαύμα στη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς ανακυκλώνει ή αξιοποιεί ενεργειακά το 99% των απορριμμάτων που παράγει, σε βαθμό τέτοιο που έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τη γειτονική Νορβηγία.

     

    Πολλές πράσινες καινοτομίες έχουν ξεκινήσει από τη Σουηδία: κλιματικά ουδέτερα κέντρα δεδομένων, ποδηλατόδρομοι κλίμακας μεγάλου αυτοκινητόδρομου και πολλά ακόμα.

     

    Μαζί με την ανακοίνωση του στόχου της οριστικής απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα, η σουηδική κοινοβουλευτική επιτροπή αρμόδια για την κλιματική πολιτική δημοσιοποίησε ένα σχέδιο για την επίτευξη μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος ως το 2045.

     

    Την επιτροπή υποστηρίζουν επτά από τα οκτώ κόμματα που εκπροσωπούνται στο σουηδικό κοινοβούλιο με εξαίρεση τους Σουηδούς Δημοκράτες που έλαβαν το 13% των ψήφων στις εκλογές του 2014.

     

    Ο όρος «κλιματικά ουδέτερος» είναι βέβαια λίγο ασαφής. Η επιτροπή επισημαίνει ότι το 85% των απαιτούμενων μειώσεων στις εκπομπές ρύπων θα επιτευχθεί εντός Σουηδίας, ενώ το υπόλοιπο 15% θα γίνει μέσω της ανάπτυξης βιώσιμων έργων στο εξωτερικό.

     

    Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν εντυπωσιακό στόχο που προστίθεται σε μια σειρά ενεργειών κυβερνήσεων, κρατών και εταιρειών με κοινή συνισταμένη την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη μετάβαση σε μια «πράσινη» ενεργειακή οικονομία.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2016/02/17/souidia-klimatika-oudeteri-128581/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.