Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στην απλοποίηση της διαδικασίας περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων στοχεύει η ψηφιακή πλατφόρμα eEnviPer


    Η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για ορισμένες κατηγορίες έργων, πριν από την υιοθέτηση του νόμου 4014 του 2011, μπορούσε να διαρκέσει τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια. Στην απλοποίηση της διαδικασίας περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διαφάνεια και την παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, τους μελετητές και τους απλούς πολίτες, στοχεύει η ψηφιακή πλατφόρμα eEnviPer,που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

     

    Το έργο εφαρμόζεται πιλοτικά στην Περιφέρεια Κρήτης. Μέσα από το site greece.enviper.eu, μπορούν για παράδειγμα οι επιχειρήσεις της περιοχής να υποβάλλουν προς έγκριση την Μ.Π.Ε. και στη συνέχεια η Περιφέρεια Κρήτης να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία, να την εγκρίνει, ή να την αποστείλει-πάντα ηλεκτρονικά-στις υπηρεσίες που πρέπει να γνωμοδοτήσουν. Ο πολίτης ή οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα έργα και τις Μ.Π.Ε., συμμετέχοντας αποτελεσματικότερα στη δημόσια διαβούλευση.

     

    Το πρόγραμμα eEnviPer χρηματοδοτείται εν μέρει από το Πρόγραμμα Υποστηρικτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει διάρκεια 24 μήνες και συμμετέχουν σε αυτό 14 εταίροι (8 επιχειρήσεις, 5 φορείς του Δημοσίου και το ΑΠΘ) από Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία, Κροατία, Σερβία και Τουρκία.

     

    Περισσότερα στην σελίδα: http://www.eenviper.eu/

     

    Πηγή: http://web.tee.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.