Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το Ευρωδικαστήριο ακυρώνει την προστασία του Υμηττού


    Στην ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού οδηγεί απόφαση-βόμβα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Σύμφωνα με το σκεπτικό, ο καταργηθείς πλέον Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) θα έπρεπε πριν από τη σύνταξη του ΠΔ 187/2011 να έχει προχωρήσει σε εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

     

    Την υπόθεση είχε παραπέμψει στο Ευρωδικαστήριο το ΣτΕ. Ενάντια στο διάταγμα προστασίας του όρους είχαν προσφύγει επτά δήμοι (Κρωπίας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Παπάγου - Χολαργού, Ηλιούπολης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Παιανίας - Γλυκών Νερών και Γλυφάδας), οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των αυστηρότερων όρων προστασίας - περιορισμό των χρήσεων γης- που θεσπίστηκαν για την ανάσχεση της δόμησης στον Υμηττό.

     

    Πηγή: http://www.thepressproject.gr/article/81243/To-Eurodikastirio-akuronei-tin-prostasia-tou-Umittou





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    ...και μετά λέμε "όχι στην παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας"  όταν ένα ολόκληρο ΣΤΕ  αυτοακυρώνεται παραπέμποντας την προσφυγή των Δήμων για το Δ/μα του Υμηττού στους  ....Φράγκους.!!

     

    Και παρ΄ότι  (όπως διαβάζω) βάσει διατάξεων της Οδηγίας 2001/42/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, δεν χωρούσε απαλλαγή από την υποχρέωση εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έκδοση του ακυρωθέντος πλέον Π.Δ. ,  το ΣΤΕ είχε γνωμοδοτήσει θετικά ως προς την νομιμότητα του σχεδίου Π.Δ που ως Π.Δ τελικά ακυρώθηκε από  το Ευρωδικαστήριο επειδή ακριβώς έλλειπε η εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων !!!!!

     

    Να οργανωθούμε λίγο βρε παιδιά .......

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Μόνο σε αυτήν εδώ την μπανανία εν έτη 2015 οι ίδιοι οι δήμοι πολεμούν κάθε ενέργεια προστασίας του φυσικού πλούτου..την πρόσφατη φωτιά σίγουρα ο στρατηγός άνεμος και οι τούρκοι, σαν δεν ντρέπεστε αλητήριοι

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.