Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το πιο καυτό εξάμηνο στα μετεωρολογικά χρονικά


    Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν το θερμότερο στη Γη από το 1880 που τηρούνται μετεωρολογικά δεδομένα, σύμφωνα με τη NASA.

     

    Σε αντίστοιχα συμπεράσματα για την παγκόσμια θερμοκρασία κατέληξε η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) που ανακοίνωσε ότι ο Ιούνιος που πέρασε ήταν ο 14ος μήνας στη σειρά που καταρρίπτει τα μηνιαία ρεκόρ υπερθέρμανσης.

     

    Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν 1,3 βαθμούς θερμότερη σε σύγκριση με τα επίπεδα της Προβιομηχανικής Εποχής στο θερμότερο εξάμηνο που έχει καταγραφεί ως σήμερα, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών «Γκoντάρ» της NASA στη Νέα Υόρκη.

     

     

     

    Σημαντικό ρόλο στη φετινή υπερθέρμανση διαδραματίζει το φαινόμενο Ελ Νίνιο που εκδηλώθηκε με υψηλή ένταση το 2015 και συνεχίζεται το 2016 εξασθενημένο. Βασική αιτία όμως είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων, τόνισε ο διευθυντής του κέντρου Γκάβιν Σμιντ.

     

    —Λιώνει η Αρκτική

     

    Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά ανησυχητική στην Αρκτική, όπου η μέση θερμοκρασία αυξάνεται με διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη.

     

    Πέντε από τους έξι πρώτους μήνες του 2016 έσπασαν τα ρεκόρ μικρότερης μηνιαίας έκτασης των πάγων από τότε που άρχισε η συλλογή δορυφορικών δεδομένων το 1979.

     

    Η έκταση του θαλάσσιου πάγου στη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πλέον περίπου 40% μικρότερη σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

     

    Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, η Αρκτική θα μένει χωρίς καθόλου πάγο τα καλοκαίρια και θα μετατρέπεται σε απέραντη θάλασσα με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας κλιματικός φαύλος κύκλος αφού ο πάγος αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία ψύχοντας την επιφάνεια του πλανήτη.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2016/07/21/klima-thermokrasies-examino-2016-131281/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.