Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έλληνες και διαδίκτυο: Παραμένουν συνδεδεμένοι 191 λεπτά την ημέρα


    Ιδιαίτερα καλή φαίνεται ότι είναι η σχέση των Ελλήνων με το Διαδίκτυο, αφού σύμφωνα με έρευνα της Focus on Tech Life, το 68,6% κάνουν καθημερινή χρήση του Ίντερνετ.

     

    Συγκεκριμένα, το 77,6% των Ελλήνων σερφάρει στο Διαδίκτυο με οποιαδήποτε συχνότητα, ενώ το 31,5%, δηλαδή 1 στους 3 δήλωσε ότι επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση.

     

    Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις ηλικίες 13-34 το ποσοστό αυτό φτάνει το 50%.

     

    Επιπλέον, η μέση διάρκεια που οι Έλληνες χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο αγγίζει τα 191 λεπτά.

     

    Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 18-24 ο χρόνος αυτός φτάνει τις 4 ώρες την ημέρα, ενώ στις ηλικίες 65-74 η μέση διάρκεια είναι 2 ώρες.

     

    Όσον αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων, 2 στους 3 Έλληνες, δηλαδή το 68,3%, διαθέτουν smartphone, ενώ 9 στους 10 αυτών είναι ηλικίας 13-24.

     

    Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 48,4% των Ελλήνων επιλέγουν να συνδεθούν στο Ίντερνετ μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ στις ηλικίες 18-24 ετών το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο και συγκεκριμένα 85,5%.

     

    Επιπλέον, το 45,2% των ερωτηθέντων, δηλαδή 1 στους 2 Έλληνες, δήλωσαν ότι κατεβάζουν διάφορες εφαρμογές στο κινητό τους τηλέφωνο, με πιο δημοφιλή αυτές που αφορούν στη κοινωνική δικτύωση (31,5%), χάρτες και μετακινήσεις (22,4%), παιχνίδια (22,2%), μουσική και βίντεο (20,8%) και ενημέρωση (18,7%). Συνεχίζοντας με τα ευρήματα της έρευνας, 2 στα 3 νοικοκυριά, δηλαδή το 67,7% έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στο οποίο συνδέονται είτε μέσω του κινητού τους τηλεφώνου (58,3%), είτε μέσω laptop (49,9%), είτε μέσω του σταθερού τους ηλεκτρονικού υπολογιστή (35%).

     

    Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι 1 στα 4 νοικοκυριά -και συγκεκριμένα 916.000- διαθέτουν πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης. Στα νοικοκυριά με 4 μέλη και παραπάνω, η κατοχή συνδρομητικής τηλεόρασης φτάνει το 30,6%.

     

    Όσον αφορά τη σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο, 7 στα 10 Ελληνόπουλα, δηλαδή το 70,5%, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό χρησιμοποιούν το Ίντερνετ.

     

    Η διείσδυση για ηλικίες 10-12 ετών είναι σημαντικά υψηλότερη, αφού το ποσοστό αυτό φτάνει το 84,1%.

     

    Οι 3 δημοφιλέστερες συσκευές που χρησιμοποιούν τα παιδιά προκειμένου να σερφάρουν στο Διαδίκτυο είναι τα tablets (30,1%), τα laptop (24,8%) και οι σταθεροί υπολογιστές (21,9%).

     

    Τέλος, και όπως προκύπτει από την έρευνα, 1 στα 6 παιδιά διαθέτει κινητό τηλέφωνο (17,2%).

     

    Συγκεκριμένα, το 3,2% που διαθέτουν συσκευή κινητής τηλεφωνίας είναι ηλικίας 6-9 ετών, ενώ σημαντικά υψηλότερο είναι το ποσοστό αυτό στις ηλικίες 10-12 ετών, αφού φτάνει το 35,5%.

     

    Η έρευνα της Focus on Tech Life διενεργήθηκε την περίοδο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016.

     

    Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=588716&catID=22





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Και το 80% απο το 68,6% του ντερνέτ θα είναι στο φατσομπούκ, ένα 10% θα τσακώνεται στα σχόλια και στα φόρουμ, το υπόλοιπο 10% στα διάφορα επαγγελματικά - ενημερωτικά sites και torrentάδικα.

    48,4% μέσω κινητού και 85,5% 18-24, έκπληξη για χρεωκοπημένη χώρα, η κινητή θα αντέξει και δεύτερο 10% φόρο.

     

    ντερνέτ, the μπίζνα.

    Edited by AMHxaNos
    Link to comment
    Share on other sites

    90% το έχω για kodi ταινίες και τα σχετικά... 10% για όλα τα αλλα . Βασικά για ψυχαγωγία στο 98%. Τα 191 λεπτά τα είχα όταν υπήρχαν οι συνδέσεις 64 και 128 κάπου αρχές 2000...

     

     

    Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

    Edited by ikaros13
    Link to comment
    Share on other sites

    οι χρόνοι σύνδεσης νομίζω πως είναι πολύ μεγαλύτεροι. ο περισσότερος κόσμος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι συνεχώς συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. διαδίκτυο στον υπολογιστή της δουλειάς, διαδίκτυο στον υπολογιστή του σπιτιού, διαδίκτυο από το κινητό τις ώρες που είσαι έξω. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είσαι κολλημένος σε μια οθόνη. μπορεί απλά να έχεις ανοιχτό ένα you tube να παίζει μουσική.

    Link to comment
    Share on other sites

    εδω συνδέεταΙ Ο Κυριακος, Αδωνης, Φωφη, Γ. Πανανδρεου κλπ ο κόσμος δεν θα ειναι?

    ειναι μερος της ζωης μας πια.

    Απορώ λίγο πως βρισκουν το 191. 

    Καμιά φορά είμαι πιο πολύ. 

    Για  ψυχαγωγια δουλεια και διαφορους λογους

    καλο να ξερουμε παντως

    Edited by Arche
    Link to comment
    Share on other sites

    δηλαδή μπορεί να το έβαλαν και τυχαία, να λέει, το βάζουμε 191 ή 192 και λέει ας πούμε ας το βάλουμε 191. Και τι σημασία έχει?

    Κάνω κανένα λάθος?

    Link to comment
    Share on other sites

    Απλά η έρευνα δείχνει την τάση που θα ακολουθήσει για τα επόμενα χρόνια. Οι σταθεροί υπολογιστές θα χρησιμοποιούνται μόνο σε κάποια γραφεία η εκεί που δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες κάποιο λαπτοπ. Τα tablets θα έχουν το μεγάλο μερίδιο για ψυχαγωγία και όχι μόνο μεχρι... να έρθουν να εδραιωθούν τα smartphones άνω των 5.5" που θα έχουν την μεγαλύτερη αγορά τα επόμενα χρόνια.

     

     

    Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.