Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έξυπνη εφαρμογή επιτρέπει την αποφυγή κακών οδηγών στον δρόμο


    Τις δυνατότητες των αισθητήρων των smartphones για αυξημένη οδική ασφάλεια αξιοποιεί η εφαρμογή Nexar, της ομώνυμης ισραηλινής εταιρείας τεχνολογίας- μετατρέποντας τα smartphones από έναν επικίνδυνο αντιπερισπασμό κατά την οδήγηση σε πολύτιμο εργαλείο.

     

    Η εφαρμογή στην ουσία λειτουργεί ως dash cam και προειδοποιεί για επικίνδυνες ζώνες του δρόμου και οδηγούς που φαίνονται να κινούνται επικίνδυνα. Σύμφωνα με τον Εράν Σιρ, CEO της εταιρείας, η μοναδικότητα του Nexar είναι πως λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιεί όλους τους αισθητήρες του τηλεφώνου, ειδικά την κάμερα, αλλά και τους υπολοίπους, για να δημιουργεί real time μοντέλα κίνησης/ τροχιάς για κάθε αυτοκίνητο στον δρόμο – και μετά να προβλέπει πότε θα σημειωθούν ατυχήματα, προειδοποιώντας τον οδηγό. Την ίδια στιγμή, εάν τελικά σημειωθεί ατύχημα, τότε υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη λεπτομερή μελέτη του και εξαγωγή συμπερασμάτων.

     

    Η εφαρμογή είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή συσκευή καταγραφής, καθώς προσπαθεί να «κατανοήσει» τον δρόμο και να αντιλαμβάνεται ασυνήθιστα συμβάντα κατά τη διάρκειά της. «Απότομο φρενάρισμα...βλέπεις ότι το Nexar αντιλήφθηκε πως υπήρξε απότομο φρενάρισμα και ότι το κατέγραψε επίσης αυτόματα».

     

    «Μιλάμε για ζωή και θάνατο...δεν το κάνουμε για να αποτελέσουμε κάποιου είδους “μεγάλο αδελφό”, το θεωρούμε πιο πολύ ως πολλούς “μικρούς αδελφούς” που λαμβάνουν υπ' όψιν τα δεδομένα που παρέχουμε (μέσα από την εφαρμογή) για τις αποφάσεις τους».

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1115243/eksupni-efarmogi-epitrepei-tin-apofugi-kakon-odigon-ston-dromo





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.