Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αποφασίστηκε η άμεση τεχνολογική αναβάθμιση των ΟΤΑ


    Την επίσπευση των διαδικασιών τεχνολογικού εκσυγχρονισμού των ΟΤΑ με στόχο την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες αποφάσισαν από κοινού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και οι επικεφαλής της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ, και της ΕΕΤΑΑ.

     

     

    Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής συμφωνήθηκε να συσταθούν άμεσα η ομάδα διοίκησης έργου και οι επιμέρους ομάδες εργασίας για την εξειδίκευση του έργου και τον προσδιορισμό των αναγκαίων διαδικασιών και χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

     

    Πρόκειται για το «Στρατηγικό Σχέδιο για την Προτυποποίηση και Απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας με την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», το οποίο καταρτίστηκε από την ΚΕΔΕ, υιοθετήθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα» και εγκρίθηκε ως «έργο-σημαία» του υπουργείου, τον Ιούνιο του 2015.

     

    Για την εξασφάλιση και παρακολούθηση του αναγκαίου συντονισμού, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των συναρμόδιων για την υλοποίηση του έργου φορέων της κεντρικής διοίκησης με την συμμετοχή των ΕΝΠΕ (περιφέρειες), ΚΕΔΕ (δήμοι) και ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

     

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, οι πρόεδροι της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

     

    Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης ο Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι υπάρχει πνεύμα σύγκλισης όλων των πλευρών και ανάγκη συμμετοχής όλων των σχετικών φορέων, ενώ για την οικονομική πρακτική που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση αυτού του έργου, υπογράμμισε ότι: «δεν θα βάλω καμία υπογραφή γιατί κατά το παρελθόν δόθηκαν πολλά χρήματα για τα πληροφοριακά συστήματα, χωρίς όμως, το ανάλογο αποτέλεσμα.

     

    Δεν θα βάλω καμία υπογραφή για κανένα έργο, το οποίο δεν θα έχει τις προϋποθέσεις για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και δεν θα συμβάλλει στη λειτουργική αναβάθμιση των δήμων και των περιφερειών της χώρας και στην άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα βάλω τέλος στο πέταμα χρημάτων».

     

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ θα είναι συνοδοιπόρος σε όλες τις διαδικασίες υλοποίησης μιας μεταρρύθμισης η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους δήμους στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους και να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

     

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας, τόνισε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του έργου με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός, την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος. Τον συντονισμό των ομάδων εργασίας θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Apofasistike_i_amesi_technologiki_anabathmisi_ton_OTA/#.VwOe4vmLS70





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τεχνολογικη αναβαθμιση υπηρεσιων που το προσωπικο που τις απαρτιζει χτυπαει το ποντικι στο γραφειο για να επιταχυνθει το σερφαρισμα στο διαδικτυο.

    • Upvote 3
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.