Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Από παντού «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο οι Ελληνες


    Ιδιαίτερα ενεργοί στο Διαδίκτυο παρουσιάζονται οι Έλληνες, καθώς τα ποσοστά διείσδυσης έχουν φθάσει πλέον να αγγίζουν το 70% τόσο σε επίπεδο πληθυσμού όσο και σε επίπεδο νοικοκυριών, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν όλοι οι χρήστες του Internet στη χώρα μας «σερφάρουν» και εκτός σπιτιού ή χώρου εργασίας.

     

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 68,6% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε προσωπικό υπολογιστή, ενώ το 68,1% «σερφάρει» στο Διαδίκτυο, με περιοχές όπως η Αττική να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα φθάνοντας στο 74,9%.

     

    Σημειωτέον πως το ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου στα ελληνικά νοικοκυριά είναι ενισχυμένο κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2014. Ευρυζωνική σύνδεση χρησιμοποιεί το 67,1%, του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας, ποσοστό αυξημένο κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες.

     

    Κόστος

     

    Ενδιαφέρον είναι ακόμη ότι οι κυριότεροι λόγοι μη πρόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι κυρίως η έλλειψη ικανοτήτων (60,7% εξ αυτών που απάντησαν ότι δεν έχουν), με το 25,9% να υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο δεν είναι χρήσιμες ή δεν ενδιαφέρουν, ενώ για το 21,7% το κόστος του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλό.

     

    Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το α' τρίμηνο του 2015, συμμετείχαν 4.667 ιδιωτικά νοικοκυριά και ισάριθμα μέλη αυτών σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την προϋπόθεση της ύπαρξης ενός τουλάχιστον μέλους ηλικίας 16-74 ετών σε κάθε νοικοκυριό.

     

    Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι το 66,6% του πληθυσμού της χώρας ηλικίας 16-74 ετών έκανε χρήση υπολογιστή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το Διαδίκτυο έφθασε στο 66,8%. Τα αντίστοιχα νούμερα το 2014 ήταν 63,3% και 63,2%, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως στις μικρότερες ηλικίες τα ποσοστά είναι πάνω από 90%.

     

    assets_LARGE_t_942_44347209.JPG

     

    Smartphones

     

    Εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη είναι στη χρήση φορητών συσκευών για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το 66,4 % όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίμηνο του 2015 συνδέθηκαν στο Διαδίκτυο, εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με χρήση κινητού τηλεφώνου ή smart phone, φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, netbook ή tablet) ή άλλης φορητής συσκευής, παρουσιάζοντας αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2014.

     

    Τέλος, το 46,4% των Ελλήνων πολιτών χρησιμοποίησε τη χρονική περίοδο Απριλίου 2014 - Μαρτίου 2015 για προσωπική χρήση τις υπάρχουσες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

     

    Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113846131





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.