Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Γαλλία: Εντοπίστηκαν 20.356 αδήλωτες πισίνες μέσω ανάλυσης αεροφωτογραφιών με λογισμικό των Google-Capgemini


    Οι γαλλικές φορολογικές αρχές, χρησιμοποιώντας λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, εντόπισαν χιλιάδες αδήλωτες ιδιωτικές πισίνες, επιβάλλοντας στους ιδιοκτήτες τους πρόστιμα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

    Το σύστημα, που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Google και Capgemini, μπορεί να εντοπίσει πισίνες σε αεροφωτογραφίες και κάνει διασταύρωση με τις βάσεις δεδομένων του κτηματολογίου.

    Όπως αναφέρει ο Guardian, η χρήση του ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι σε εννέα διαμερίσματα της Γαλλίας και εντόπισε 20.356 πισίνες, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι φορολογικές αρχές. Τώρα, σχεδιάζεται η επέκτασή του σε όλη τη χώρα και εκτιμάται ότι θα αποφέρει 40 εκατομμύρια ευρώ το 2023.

    Σημειώνεται πως οι μετατροπές σε ένα ακίνητο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής πισίνας, πρέπει να δηλώνονται στην εφορία εντός 90 ημερών μετά την ολοκλήρωσή τους. Ο φόρος βασίζεται στην αξία ενοικίασης του ακινήτου, οπότε οι βελτιώσεις σημαίνουν και αύξησή του. Μια πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων φορολογείται με επιπλέον περίπου 200 ευρώ τον χρόνο.

    Θα αξιοποιηθεί το σύστημα για άλλες αδήλωτες επεκτάσεις

    Τώρα, οι φορολογικές αρχές λένε ότι θέλουν να αξιοποιήσουν το σύστημα και για να εντοπιστούν αδήλωτες επεκτάσεις, βεράντες και πέργολες μεταξύ άλλων. «Στοχεύουμε ιδιαίτερα  στις επεκτάσεις, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το λογισμικό θα μπορεί να εντοπίσει τέτοιες μετατροπές και όχι το σπιτάκι του σκύλου», δήλωσε σε Le Parisien ο Αντουάν Μανιό, υποδιευθυντής δημόσιων οικονομικών.

    Μέχρι στιγμής, η τεχνική ομάδα λέει ότι δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν ένα ορθογώνιο σχήμα σε αεροφωτογραφία είναι επέκταση, σκηνή, βεράντα, ή ακόμη και μουσαμάς που είναι στο έδαφος.

    Τον Απρίλιο ανακοινώθηκε ότι το λογισμικό των Google-Capgemini είχε περιθώριο λάθους 30%. Όχι μόνο μπέρδευε τα ηλιακά πάνελ με τις πισίνες, αλλά δεν εντόπιζε επεκτάσεις κρυμμένες κάτω από δέντρα ή τη σκιά ενός ακινήτου. Σε εξέλιξη είναι δοκιμές για να βελτιωθεί η τεχνολογία.

    «Αυτή είναι η δεύτερη φάση της έρευνας και θα μας επιτρέψει να επαληθεύσουμε εάν ένα ακίνητο είναι άδειο και δεν πρέπει πλέον να φορολογείται», συμπλήρωσε ο Μανιό. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 3,2 εκατ. ιδιωτικές πισίνες.


    Πηγή: https://www.tovima.gr/2022/08/30/world/gallia-entopistikan-20-000-adilotes-pisines-me-ti-voitheia-tis-google-pano-apo-10-ekat-eyro-ta-prostima/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Περισσότερα στοιχεία:

    Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης εικόνων που αναπτύχθηκε από τη γαλλική εταιρεία πληροφορικής Capgemini, η γαλλική φορολογική υπηρεσία (συχνά αποκαλούμενη "Le Fisc") εντόπισε 20.356 οικιακές πισίνες που δεν είχαν δηλωθεί προηγουμένως. 

    Σύμφωνα με τον Guardian, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα, οδηγώντας την κυβέρνηση στη φορολόγηση και άλλων αδήλωτων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών, όπως παραρτήματα ή βεράντες.

    Για να βρει τις αδήλωτες πισίνες, το λογισμικό της Capgemini -με την ανάλυση να γίνεται στο Google Cloud - αναγνωρίζει αυτόματα τις πισίνες στις αεροφωτογραφίες (για παράδειγμα αναζητώντας μπλε ορθογώνια) και συγκρίνει τα αποτελέσματα με τα αρχεία στις βάσεις δεδομένων ακινήτων και φορολογίας. Εάν διαπιστώσει ότι σε μια σχετική διεύθυνση δεν έχει καταχωρηθεί πισίνα τότε είναι ξεκάθαρο ότι ο ιδιοκτήτης παραβιάζει τη φορολογική νομοθεσία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Οκτώβριο σε περιορισμένη βάση, καλύπτοντας μόνο εννέα από τα 96 μητροπολιτικά τμήματα. Στην αρχή, το σύστημα μπέρδευε τους ηλιακούς συλλέκτες με τις πισίνες με ποσοστό σφάλματος 30%, αλλά η Le Fisc αναφέρει ότι έκτοτε έχει αυξήσει την ακρίβεια.

    Η γαλλική κυβέρνηση φορολογεί την ακίνητη περιουσία με βάση την αξία που αντιστοιχεί σε πιθανή μίσθωση, και η οποία αυξάνεται όταν οι ιδιοκτήτες κατασκευάζουν βελτιώσεις ή  προσθέτουν…πισίνες. Για παράδειγμα, μια πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων αντιστοιχεί σε περίπου 200 ευρώ πρόσθετους φόρους ετησίως για τον Γάλλο πολίτη και φυσικά το γαλλικό κράτος. Οι ιδιωτικές πισίνες έχουν γίνει τελευταία πιο δημοφιλείς στη Γαλλία λόγω του πρόσφατου καύσωνα, αλλά είναι επίσης αμφιλεγόμενες λόγω της χρήσης νερού κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής ξηρασίας.

    Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien αναφέρει ότι το σχέδιο για την ανακάλυψη των αδήλωτων πισινών είναι κάπως αμφιλεγόμενο, αλλά όχι για τους λόγους που θα περιμένατε. Η Capgemini, μια πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής με έδρα το Παρίσι, έχει δεχθεί πυρά επειδή χρησιμοποίησε τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Google ως υπεργολάβο για την επεξεργασία των σχετικών δεδομένων στο cloud. Ως γνωστόν, η Google έχει μακροχρόνια ιστορία φορολογικών διαφορών με τη γαλλική κυβέρνηση. Πέρα από τις αντιπαραθέσεις, η Le Fisc σχεδιάζει να επεκτείνει σύντομα το πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι θα προκύψουν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. 

    Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/internet/artificial-intelligence/h-texnhth-noymosini-entopizei-kryfes-pisines-sth-gallia/

    Το αρχικό άρθρο στον Guardian: https://www.theguardian.com/world/2022/aug/29/french-tax-officials-use-ai-to-spot-20000-undeclared-pools

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.