Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους υπόσχεται η E.E μέχρι το 2020 και επέκταση 5G έως το 2025


    Με χρονικό ορίζοντα το 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε δημόσιους χώρους όλων των χωρών μελών, προκειμένου να είναι εφικτή η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet.

     

    Στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε μεταξύ άλλων την αναμόρφωση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και την προώθηση επενδύσεων που έχουν σχέση με έργα συνδεσιμότητας.

     

    Σε ότι αφορά την επιλογή δημόσιων χώρων, θα δοθεί προτεραιότητα σε πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες και δημόσια κτίρια, με την Ε.Ε να επιθυμεί αυτό να γίνει «σε κάθε πόλη και χωριό της Ευρώπης που υπάρχουν γύρω από τα κεντρικά αστικά κέντρα». Το προβλεπόμενο κόστος για το όλο εγχείρημα φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, με τους κατά τόπους φορείς να αναλαμβάνουν στη συνέχεια τα κόστη συνδρομών και συντήρησης.

     

    Ίσως πιο σημαντική είναι η εξαγγελία για ελάχιστη ταχύτητα download 100 Mbps για όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, και 1GBps για νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες, έως το 2025. Επιπλέον ο κ. Γιούνκερ ενημέρωσε ότι το πρότυπο δικτύου 5G δεν θα είναι έτοιμο μέχρι το 2018, με την αρχική πρόσβαση από συμβατές συσκευές να είναι περιορισμένη τουλάχιστον μέχρι το 2020. Στα σχέδια της Ε.Ε είναι η ύπαρξη 5G δικτύου τουλάχιστον σε μία πόλη κάθε μέλους μέχρι το 2020 και αλματώδη ανάπτυξη για τα επόμενα 5 χρόνια με την παρουσία 5G σε όλους τους μεγάλους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες.

     

    Πηγή: http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/wifi/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-wi-fi-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-e-r12631





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:

    "Δωρεάν Wi-Fi"

     

    και αυτο.....εμεις το  είπαμε πρωτοι

     

    χα

     

    κατα τα λοιπα...αυτο που αναφερει

    "το προβλεπόμενο κόστος για το όλο εγχείρημα φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, με τους κατά τόπους φορείς να αναλαμβάνουν στη συνέχεια τα κόστη συνδρομών και συντήρησης"

    καθολου δεν μου αρεσε

     

    αντε τωρα 

    μαζι με το ΤΑΠ στη ΔΕΗ να βαλουν υπερ των Δημων και ....Τελος Ασυρματης Τηλεφωνιας [ΤΑΤ]

    Edited by dimitris GM
    Link to comment
    Share on other sites

    Αν δεν είναι διαχωρισμένο κόστος συνδρομής από κάθε τι, δεν βλέπω άσπρη μέρα. Συν το γεγονός ότι υπάρχει ενσύρματο δίκτυο που καλύπτει ικανοποιητικά τις περιοχές σήμερα. Μόνο αν αποδειχτεί το ασύρματο δίκτυο πιο φτηνό, μπορεί να περπατήσει αυτό, εκτός αν το κάνουν για να εξυπηρετεί δωρεάν τα κινητά.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.