Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα απέκτησε ο Δήμος Ορεστιάδας


    Σε τροχιά... ηλεκτροκίνησης μπήκε πριν από λίγες εβδομάδες ο δήμος Ορεστιάδας. Στους δρόμους της ακριτικής πόλης στον Έβρο, κινούνται, πλέον, δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και καλύπτουν τις ανάγκες της δημοτικής αστυνομίας και της κοινωνικής υπηρεσίας.

    «Μετά την εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ), ένας από τους στόχους που προβλεπόταν ήταν και η ηλεκτροκίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα τα πιστεύω μας για τα οφέλη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, αποφασίσαμε να προμηθευτούμε δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα», τόνισε στη Greenagenda.gr ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

    Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μαυρίδης, στο άμεσο μέλλον στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανανέωση του στόλου των διοικητικών υπηρεσιών με παρόμοια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

    Όπως εξήγησε ο κ. Μαυρίδης, «αυτό που τον χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την ηλεκτροκίνηση και τα πλεονεκτήματά της, μήνυμα άκρως ελπιδοφόρο καθώς οι νέες γενιές αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης καθίσταται υψίστης σημασίας».

    «Η αυτονομία των οχημάτων είναι 100Km και εξασφαλίζεται με ρεύμα αξίας ενός ευρώ, το οποίο θα μηδενίσουμε με την ήδη προγραμματισμένη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού φόρτισης αυτοκινήτων», υπογράμμισε ο ίδιος.

    «Η κίνηση αυτή πέρα από το οικονομικό όφελος συμβάλλει και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ενισχύει την προσπάθειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος που πρέπει να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για όλους. Ας μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με όχι μόνο τη δική μας υγεία και ευημερία αλλά και των επόμενων γενεών», κατέληξε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.


    Πηγή: http://greenagenda.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B5-%CE%B7/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.