Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ευρωδικαστήριο: «Εταιρεία μεταφορών» και όχι απλή εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα η UBER


    Τοποθετήθηκε η Uber σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία ορίζει ότι δεν είναι μια απλή εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων, αλλά εταιρεία μεταφορών και συνεπώς πρέπει να σεβαστεί την αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά στις «παραδοσιακές» εταιρείες ταξί. Η δήλωση έχει ως εξής:

     

    «Η απόφαση αυτή δεν θα αλλάξει τα δεδομένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ όπου δραστηριοποιούμαστε ήδη στο πλαίσιο Νόμου περί Μεταφορών. Ωστόσο, εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αποτρέπονται από τη χρήση εφαρμογών όπως οι δικές μας. Όπως έχει δηλώσει και ο νέος μας Διευθύνων Σύμβουλος, είναι σκόπιμο να ρυθμιστούν υπηρεσίες όπως αυτές της Uber και συνεπώς θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τις πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να βρουν μια αξιόπιστη μετακίνηση».

     

    Άμεση ήταν και η αντίδραση της Beat, η οποία έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της από το περιεχόμενο της απόφασης και προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

     

    Όπως αναμενόταν, τόσο η ουσία όσο και το τυπικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση της UBER αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη εταιρεία. Με βάση το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η απόφαση αναφέρει επί λέξει: «μέσω μιας εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα διευκολύνεται έναντι αμοιβής η επικοινωνία μεταξύ μη επαγγελματιών οδηγών που χρησιμοποιούν δικό τους όχημα και ατόμων που επιθυμούν να μετακινηθούν εντός πόλης». Είναι πασιφανές, λοιπόν, ότι καμία αναλογία δεν υπάρχει μεταξύ της ΒΕΑΤ και της UBER και ο οποιοσδήποτε συσχετισμός γίνεται από άγνοια.

     

    Η ΒΕΑΤ συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες και ήδη αδειοδοτημένους οδηγούς και επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (ταξί) που υπόκεινται πλήρως στο θεσμικό και ελεγκτικό καθεστώς των αρμοδίων αρχών. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγχυσης ή παρερμηνείας.

     

    Η απόφαση δεν αφορά, ούτε επηρεάζει στο ελάχιστο τις θέσεις που έχει ήδη διατυπώσει η εταιρεία μας- μόνο τις ενισχύει.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-ypodomes/endiaferouses-eidiseis/item/44514-evrodikastirio-etaireia-metaforon-kai-oxi-apli-efarmogi-gia-eksypna-tilefona-i-uber





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.