Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ηλεκτροκίνηση: Στο 5,3% το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το α΄ πεντάμηνο


    Tα επόμενα χρόνια θα δούμε τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να συγκλίνουν με αυτές των συμβατικών, προέβλεψε πρόσφατα ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Ιωάννης Δ. Σαρακάκης, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021.

    Όπως ανέφερε, το πρώτο 5μηνο του 2021 το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκλεισε στο 5,3%, όταν το αντίστοιχο διάστημα το 2020 έφθανε μετά βίας το 1%.

    Ωστόσο μελανό σημείο της αγοράς  συνεχίζει να είναι η αθρόα εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων, με τροποποιημένα στοιχεία, και ιδιαιτέρως φορτηγών και λεωφορείων, από την Ευρώπη.

    Τα νούμερα, όπως υποστήριξε, είναι εντυπωσιακά και αποκαρδιωτικά: 9 στα 10 φορτηγά που εισάγονται είναι παλαιά και άρα ρυπογόνα. Η  υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε εκσυγχρονίζει τον στόλο της αλλά στην Ελλάδα διατηρείται η μεγάλη ηλικία του στόλου, στα 21,2 χρόνια για τα βαρέα φορτηγά ή στα 19,9 για τα λεωφορεία, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης των «27».

    «Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε το Υπουργείο Μεταφορών να είναι πρόθυμο να σχεδιάσει μέτρα ανανέωσης του υπέργηρου στόλου αυτού».

    Σχετικά με την επικείμενη προμήθεια των 800 νέων λεωφορείων, ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη δήλωσε ότι «η αγορά θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του διαγωνισμού», υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η ανανέωση του στόλου, με μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία  αντιπροσωπεύουν το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών και θα αλλάξουν την εικόνα και το περιβάλλον Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα υβριδικά λεωφορεία που αποτελούν μια αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον λύση, η οποία είναι δοκιμασμένη επί 10 χρόνια στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

    Συγκρινόμενα με τα συμβατικά diesel, τα υβριδικά λεωφορεία, όπως υποστήριξε, επιτυγχάνουν εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 40% και φυσικά μειωμένη αέρια ρύπανση (-40% CO2 και -50% NOx), χαμηλότερη ηχορύπανση και κόστος συντήρησης.


    Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/energeia/ilektrokinisi-sto-53-to-meridio-agoras-ton-ilektrikon-aftokiniton-to-a%CE%84-pentamino/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μήπως θα έπρεπε πρώτα να αναβαθμιστεί το δίκτυο διανομής και μετά να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση;

    Ήδη άρχισαν τα πρώτα black out. 

    Οι ταχυφορτιστές λεωφορείων έχουν ισχύ 50~150KW.

    Αν θεωρήσουμε 100kW ανά φορτιστή επί 800 λεωφορεία, μιλάμε για 80MW ισχύος! Ετεροχρονισμός δεν υπάρχει καθώς όλα τα λεωφορεία θα φορτίζουν αναγκαστικά το βράδυ αφού την ημέρα θα κάνουν τα δρομολόγια τους. Ίσως μάλιστα να χρειάζονται ΚΑΙ την ημέρα φόρτιση, ανάλογα με την αυτονομία.

    Edited by sdim
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.