Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι το πρώτο ελληνικό λιμάνι που υιοθετεί την τεχνολογία blockchain


    Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι το πρώτο Ελληνικό Λιμάνι που υιοθετεί την τεχνολογία "blockchain” μέσω της ενσωμάτωσης με την TradeLens, μια ψηφιακή πλατφόρμα εφοδιαστικής που υποστηρίζεται από πέντε από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών παγκοσμίως.

    Η ΟΛΘ Α.Ε. επικεντρώνεται στη μετατροπή του Λιμένα Θεσσαλονίκης σε "έξυπνο λιμάνι" μέσω έξυπνων τεχνολογιών για την ψηφιοποίηση των συστημάτων, ώστε να παρέχει καινοτόμες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με απλοποιημένες διαδικασίες, δημιουργώντας υπεραξία για την ευρύτερη λιμενική κοινότητα.

    Καθώς η ΟΛΘ Α.Ε. είναι η κύρια Θαλάσσια Πύλη προς τη Νοτιοανατολική, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η λεπτομερής ορατότητα των κινήσεων των εμπορευματοκιβωτίων καθίσταται πολύ σημαντικός παράγοντας. Η πλατφόρμα TradeLens προωθεί την αποτελεσματική, διαφανή και ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Παρέχει ορατότητα σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα και βασίζεται σε πληθώρα πληροφοριών από τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων άμεσων ενσωματώσεων με περισσότερα από 180 λιμάνια και τερματικούς σταθμούς, 15+ τελωνειακές αρχές σε όλο τον κόσμο και έναν αυξανόμενο αριθμό παρόχων συνδυασμένων μεταφορών.

    Η ενσωμάτωση της ΟΛΘ Α.Ε. στην πλατφόρμα TradeLens, βελτιώνει σημαντικά τη διαχείριση των πόρων και του χώρου εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων αξιοποιώντας νωρίτερα παρεχόμενες πληροφορίες από συνεργάτες, ενώ απλοποιεί και μειώνει το κόστος σύνδεσης με την κάθε επιμέρους ναυτιλιακή γραμμή και την ευρύτερη λιμενική κοινότητα. Η μετατροπή των χειροκίνητων, γραφειοκρατικών και χρονοβόρων διοικητικών διαδικασιών σε ψηφιακές διαδικασίες βελτιστοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την ΟΛΘ Α.Ε. και τα συνδεδεμένα με αυτήν οικοσυστήματα.

    Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, δήλωσε: "Η χρήση της πλατφόρμας TradeLens συμβάλλει στην αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, μέσω της καλύτερης ορατότητας των ροών εμπορευματοκιβωτίων με πολλαπλούς τρόπους μεταφοράς, ενώ παράλληλα βελτιώνει τον αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή. Η ένταξη στην πλατφόρμα TradeLens είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την ΟΛΘ Α.Ε., ώστε να ηγηθεί της αλλαγής στον κλάδο των συνδυασμένων μεταφορών στην Ελλάδα, πρωτοπορώντας στην ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

    Ο Thomas Sproat, Ανώτερος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου, δήλωσε: "Η TradeLens είναι μια ανοικτή και ουδέτερη πλατφόρμα που έχει ως στόχο να ψηφιοποιήσει και να συνδέσει το παγκόσμιο οικοσύστημα εφοδιασμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέσαμε την ΟΛΘ Α.Ε. (το 1ο  Ελληνικό Λιμάνι - Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων) στο οικοσύστημα TradeLens, καθώς έχουμε έναν σημαντικό εταίρο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη για την παροχή αποτελεσματικής διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από την αρχή μέχρι το τέλος, βοηθώντας έτσι τους κοινούς μας πελάτες να μειώσουν το συνολικό κόστος εφοδιαστικής".


    Πηγή: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3599257/i-olth-a-e-einai-to-proto-elliniko-limani-pou-uiothetei-tin-texnologia-blockchain



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.