Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η easy Jet επενδύει στα ηλεκτρικά αεροσκάφη-Συνεργασία με αμερικάνικο startup


    H easy Jet συνεργάζεται με ένα αμερικάνικο startup για να αναπτύξει ένα πλήρως ηλεκτρικό εμπορικό αεροσκάφος μέσα στην επόμενη δεκαετία, ανακοίνωσε η χαμηλού κόστους βρετανική αεροπορική την Τετάρτη.

     

    Η αμερικάνικη εταιρεία Wright Electric, η οποία ιδρύθηκε πέρυσι από μια ομάδα μηχανικών και μηχανολόγων, θέλει να σχεδιάσει ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να πετάξει 335 μίλια. Ένα τέτοιο αεροσκάφος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το 20% των σημερινών πτήσεων της easy Jet, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

     

    Εκτός από την εξοικονόμηση στα καύσιμα, ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος θα περιόριζε τους ρύπους και το θόρυβο, ανέφερε στην ανακοίνωση η easy Jet.

     

    Η μέση διάρκεια πτήσης της easy Jet είναι κάτω από δύο ώρες, κάτι που σημαίνει πως η βρετανική εταιρεία δεν επηρεάζεται από το περιορισμένο εύρος ενός ηλεκτρικού αεροσκάφους.

     

    «Για πρώτη φορά, μπορούμε να οραματιστούμε ένα μέλλον χωρίς καύσιμα για αεροσκάφη και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος του όλου εγχειρήματος. Είναι πλέον ένα θέμα του πότε και όχι του αν θα πετάξει ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος» δήλωσε η CEO της easy Jet, Carolyn McCall.

     

    Πηγή: euro2day.gr





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.