Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Google κυκλοφορεί επίσημα το Bard, τον αντίπαλο του ChatGPT


    Μετά από μια αρχική ανακοίνωση τον Φεβρουάριο, η Google άνοιξε επίσημα -αν και περιορισμένη κλίμακα- τη beta πρόσβαση στο AI chatbot της, το "Bard", το οποίο περιγράφει ως “συνοδό της κύριας υπηρεσίας της, της αναζήτησης”.

    Η Google αποκαλεί το chatbot ένα "πείραμα" και υπενθύμισε στους χρήστες ότι εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ένα project σε εξέλιξη και μπορεί να μην λειτουργεί πάντα όπως προβλέπεται.

    Μέχρι τώρα, το chatbot της Google ήταν διαθέσιμο μόνο σε αυτό που αποκαλεί "έμπιστους testers", αν και η εταιρεία τονίζει τώρα ότι τα σχόλια των χρηστών θα αποτελέσουν ζωτικό μέρος της βοήθειας για τη βελτίωση του Bard στο μέλλον.

    «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bard για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, να επιταχύνετε τις ιδέες σας και να τροφοδοτήσετε την περιέργειά σας», έγραψαν οι ερευνητές της Google σε μια ανάρτηση στο blog που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. «Μπορείτε να ζητήσετε από το Bard να σας δώσει συμβουλές για να πετύχετε το στόχο σας να διαβάσετε περισσότερα βιβλία φέτος, να εξηγήσει την κβαντική φυσική με απλούς όρους ή να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητά σας περιγράφοντας μια ανάρτηση σε ένα blog».

    Η κυκλοφορία του chatbot της Google, αρκετούς μήνες αφότου το αντίπαλο ChatGPT κατέκτησε τον κόσμο, σηματοδοτεί ότι ο πόλεμος για την τεχνητή νοημοσύνη στη Silicon Valley μόλις ξεκίνησε.

    Όπως και άλλα chatbots του είδους του, το Bard είναι κατασκευασμένο με εσωτερικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, σε αυτή την περίπτωση το Language Model for Dialogue Applications της Google, ή LaMDA. Το chatbot της Google λειτουργεί χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να προβλέψει πώς θα απαντήσει σε ανθρώπινα ερωτήματα. Στην ουσία, το chatbot είναι μια μηχανή γλωσσικής πρόβλεψης, η οποία έχει κατασκευαστεί λιγότερο για την παροχή ακριβών πληροφοριών παρά για την παραγωγή μιας ρητορικής απάντησης που ακούγεται ακριβής.

    bard.webp.797544fb525664430214b8d3f684e4b6.webp

    Η Google έχει αναγνωρίσει το γεγονός ότι το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της συνηθίζει να κάνει λάθη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα βελτιωθεί μόνο με τα σχόλια των χρηστών και τόνισε σε email του προς τους εργαζομένους της εταιρείας ότι «τα πράγματα θα πάνε στραβά» με το chatbot αρχικά. Στην πραγματικότητα, η αρχική επίδειξη του Bard τον περασμένο μήνα περιλάμβανε ένα αρκετά σημαντικό λάθος όπου το chatbot παρήγαγε λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο διαφημιστικό υλικό της εταιρείας.

    «Ενώ τα LLM είναι μια συναρπαστική τεχνολογία, έχουν και ελαττώματά τους. Για παράδειγμα, επειδή μαθαίνουν από ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που αντανακλούν προκαταλήψεις και στερεότυπα του πραγματικού κόσμου, αυτά μερικές φορές εμφανίζονται στα αποτελέσματά τους», αναφέρεται στο blog της Google. «Και μπορεί να παρέχουν ανακριβείς, παραπλανητικές ή ψευδείς πληροφορίες, ενώ τις παρουσιάζουν με αυτοπεποίθηση».

    Η Google μπορεί ίσως να συγχωρεθεί για την κυκλοφορία ενός προϊόντος που δεν είναι και τόσο άψογο, δεδομένου της ταχύτητας με την οποία αυτό κυκλοφόρησε. Πολλοί ερμήνευσαν την ταχύτητα με την οποία ανακοινώθηκε το Bard ως απάντηση στη δημοτικότητα του ChatGPT, του αντίπαλου chatbot που παρήγαγε η OpenAI. Το ChatGPT, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε σχεδόν εν μια νυκτί επιτυχία, πυροδοτώντας έναν ευρύτερο ενθουσιασμό για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το Internet. Τώρα, αρκετούς μήνες αργότερα, κάθε μεγάλη τεχνολογική εταιρεία τρέχει για να κυκλοφορήσει τα δικά της προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης. Εκτός από το chatbot της Bard και της OpenAI, η Microsoft έχει ενσωματώσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing και η Meta έχει ανακοινώσει το δικό της μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, το LLaMA, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα. 

    Αν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε για να δοκιμάσετε το Bard, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα έναρξης της εφαρμογής της Google και να εγγραφείτε σε μια λίστα αναμονής, με τη Google να αποκλείει όσους βρίσκονται εκτός ΗΠΑ. Ο περιορισμός παρακάμπτεται εύκολα με τη χρήση VPN.


    Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/google/google/to-google-bard-ai-anoigei-tis-pyles-tou-se-periorismeno-koino/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.