Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η startup που «βρίσκει σπίτι» σε στελέχη εταιρειών και πρεσβειών


    Περισσότερα από 400 ακίνητα διαχειρίζεται πλέον η νεοφυής ελληνική εταιρεία blueground, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας στην Αθήνα, στη Κωνσταντινούπολη και στο Ντουμπάι.

     

    Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της blueground Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, η εταιρεία εξασφάλισε, για την επέκτασή της σε νέες αγορές και για περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογίας, πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, από το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και από ομάδα ιδιωτών επενδυτών. Από το 2013, οπότε ιδρύθηκε η εταιρεία, έχει χρηματοδοτηθεί συνολικά με πάνω από 6,9 εκατ. ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρείες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων. Ο τζίρος της εταιρείας, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένεται να φθάσει φέτος σε 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ τον τελευταίο χρόνο τριπλασιάστηκε.

     

    Η blueground μισθώνει υφιστάμενες κατοικίες παρέχοντας στους ιδιοκτήτες σταθερό μηνιαίο εισόδημα και συμβόλαια διαρκείας έως και 3 ετών. Στη συνέχεια, αφού επιπλώνει, εξοπλίζει και σε αρκετές περιπτώσεις αναβαθμίζει τα ακίνητα, προχωρεί τις διαδικασίες υπομίσθωσής τους, κυρίως σε στελέχη εταιρειών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Η μέση διάρκεια διαμονής των επισκεπτών στα ακίνητα που διαχειρίζεται η εταιρεία φθάνει τους 8 μήνες, ενώ η πληρότητά τους κυμαίνεται μεταξύ 92% και 95%. Η υψηλή πληρότητα επιτυγχάνεται λόγω της μεγάλης διάρκειας διαμονής των ενοικιαστών αλλά και λόγω του προγραμματισμού που γίνεται με την εξασφάλιση προκρατήσεων. Η τεχνολογία έχει τον κεντρικό ρόλο σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την online κράτηση μέχρι την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών εφόσον ζητούνται από τους επισκέπτες.

     

    Η blueground προσφέρει και επιλογές για διαμονή μικρής διάρκειας στην Αττική αλλά και σε διάφορα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, έχει θέσει ως προτεραιότητα να εστιάσει στις υπομισθώσεις ακινήτων για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Η χρονική διάρκεια των εν λόγω υπομισθώσεων είθισται να κυμαίνεται μεταξύ ενός μηνός και 3 ετών. Το κόστος του μηνιαίου μισθώματος για τους επισκέπτες, ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση του ακινήτου, συνήθως κυμαίνεται από 800 έως 3.000 ευρώ. Παράλληλα και ανάλογα με την περίπτωση, παρέχεται η δυνατότητα εντός του κόστους του ενοικίου να καλύπτεται από την εταιρεία ένα συμφωνημένο όριο κάλυψης εξόδων από λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Από το χαρτοφυλάκιο των περίπου 400 ακινήτων, τα 280 μισθώνονται στην Ελλάδα και τα άλλα σε Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι. Συνολικά η εταιρεία διαθέτει 60 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 40 εργάζονται στην Ελλάδα.

     

    Πηγή: http://www.kathimerini.gr/904033/article/oikonomia/epixeirhseis/h-startup-poy-vriskei-spiti-se-stelexh-etaireiwn-kai-presveiwn





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.