Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ιδιωτικοποίηση του ΔΔΣ


    Η διοίκηση του Trump θέλει να μετατρέψει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε εμπορική επιχείρηση, δείχνει το έγγραφο της NASA

     

    Η διοίκηση του Trump θέλει να μετατρέψει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε ένα είδος περιπέτειας για την αγορά ακινήτων, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από την ιδιωτική βιομηχανία.

     

    Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να σταματήσει τη χρηματοδότηση του σταθμού μετά το 2024, καταλήγοντας στην άμεση ομοσπονδιακή υποστήριξη του εργαστηρίου σε τροχιά. Αλλά δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει πλήρως το εργαστήριο σε τροχιά και εργάζεται σε ένα μεταβατικό σχέδιο που θα μπορούσε να μετατρέψει τον σταθμό στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της NASA που έλαβε η The Washington Post.

     

    «Η απόφαση να τερματιστεί η άμεση ομοσπονδιακή στήριξη για το ISS το 2025 δεν σημαίνει ότι η ίδια η πλατφόρμα θα απορροφηθεί εκείνη τη στιγμή - είναι πιθανό ότι η βιομηχανία θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί ορισμένα στοιχεία ή δυνατότητες του ΔΔΣ ως μέρος μιας μελλοντικής εμπορικής πλατφόρμας , "Δηλώνει το έγγραφο. "Η NASA θα επεκτείνει τις διεθνείς και εμπορικές συνεργασίες για τα επόμενα επτά χρόνια, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνεχή πρόσβαση και παρουσία των ανθρώπων σε χαμηλή τροχιά της Γης".

     

    Στο αίτημα του προϋπολογισμού, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, η διοίκηση θα ζητήσει 150 εκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2019, με περισσότερα ακόμη χρόνια "για να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη και η ωρίμανση εμπορικών οντοτήτων και δυνατοτήτων που θα διασφαλίσουν ότι οι εμπορικοί διάδοχοι στο ΔΔΣ στοιχεία του ΔΔΣ - λειτουργούν όταν χρειάζονται. "

     

    Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του σταθμού είναι πιθανό να αποτελέσει το τείχος της αντιπολίτευσης, ειδικά επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και λειτουργία του. Την περασμένη εβδομάδα, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ (R-Tex.) Δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι πρόσφατες αναφορές της απόφασης της NASA να τερματίσουν τη χρηματοδότηση του σταθμού "αποδεικνύονται τόσο αβάσιμες όσο το Bigfoot." Είπε ότι η απόφαση ήταν αποτέλεσμα "numskulls" Διαχείριση και Προϋπολογισμός.

    "Ως δημοσιονομικός συντηρητικός, γνωρίζετε ότι ένα από τα πιο χαλαρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να ακυρώσετε προγράμματα μετά από δισεκατομμύρια επενδύσεις όταν υπάρχει ακόμη σοβαρή ζωή χρήσιμη μπροστά", ανέφερε.

     

    Όταν ρωτήθηκε για τη δυνατότητα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είπε: «Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε ανοιχτοί σε λογικές προτάσεις που είναι οικονομικά αποδοτικές και αξιοποιούν τις επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε με τρόπο που μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητά τους».

     

    source:

    https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2018/02/11/the-trump-administration-wants-to-turn-the-international-space-station-into-a-commercially-run-venture/?utm_term=.776eeb5744ac





    AMHxaNos

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.