Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ο Μανόλης Τσικανδυλάκης «βγάζει» στην αγορά τα 100 πρώτα ηλιακά οχήματα


    Έτοιμα για κυκλοφορία θα είναι μέσα στο 2015 τα 100 πρώτα ηλιακά οχήματα, με βάση το πρότυπο που δημιούργησε ο Κρητικός Μηχανολόγος Μηχανικός Μανόλης Τσικανδυλάκης και εκτός από το γεγονός ότι κερδίζει στον τομέα της καινοτομίας είναι και περιβαλλοντικό. Όπως υποστηρίζει ο κ.Τσικανδυλάκης το όχημα του μπορεί να τονώσει τον τουρισμό στην Κρήτη αλλά και να αντικαταστήσει τις γνωστές «γουρούνες» στις τουριστικές περιοχές.

     

    Παρουσιάζοντας τη νεοφυή επιχείρηση του «Sunnyclist» μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το πρώτο ηλιακό όχημα των συγκεκριμένων προδιαγραφών σε εκδήλωση στο Ηράκλειο, ο κ. Τσικανδυλάκης τόνισε ότι το ηλιακό όχημα καινοτομεί και έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην αγορά και καινοτομεί αφού για να κινηθεί μπορεί να χρησιμοποιήσει μπαταρία, αυτό το κάνει ηλεκτρικό αλλά και την ενέργεια του ήλιου και τη μυϊκή δύναμη του χρήστη του.

     

    Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που θεωρείται σαν μοτοποδήλατο. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε τον γύρο της Κρήτης χωρίς υποδομές, δηλαδή χωρίς δίκτυο φορτιστών, χωρίς ηλεκτροκίνηση. Έχουμε κατασκευάσει ένα όχημα ελαφρύ, πολύ οικονομικό στην κίνηση, που έχει τη δυνατότητα να φορτίζει τις μπαταρίες του από τον ήλιο. Με τα δεδομένα της Κρήτης και της Μεσόγειου, ο ήλιος μπορεί να προσφέρει στο όχημα μια ηλιόλουστη μέρα έως 70 χλμ και επομένως μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας καθημερινά με αυτό. Είναι ένα τριθέσιο όχημα που μπορεί να μεταφέρει άνετα τους επιβάτες με τις αποσκευές τους».

     

    Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το όχημα εξοικονομεί 2.500 ευρώ ετησίως για τον χρήστη από καύσιμα αλλά και τη συντήρηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου και ανέφερε ότι στα επόμενα χρόνια αναμένεται εκτίναξη της ζήτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

     

    Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 12 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή 100 οχημάτων ετησίως ενώ σύμφωνα με προβλέψεις και το σχεδιασμό η εταιρεία θα παράγει σε μια 10ετία 6000 οχήματα ετησίως και θα δημιουργηθούν 350 θέσεις εργασίας. Το κόστος αγοράς του οχήματος στη βασική του έκδοση θα είναι γύρω στα 7.500 ευρώ.

     

    Καταλήγοντας ο κ.Τσικανδυλάκης τόνισε ότι στην Κρήτη εξαιτίας και της μεγάλης ηλιοφάνειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη, τονώνοντας τον τουρισμό ενώ μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τις «γουρούνες» στις τουριστικές περιοχές.

     

    Πηγή: http://www.inotos.gr/archives/139081





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Αν ναι, θα είναι ήρωας όταν την πάρει.

     

    Δυστυχώς...   αλλά έτσι είναι....

     

    Ωστόσω, ελπίζω να γίνει ήρωας και να πάρει την έγκριση...

    Edited by astrah
    Link to comment
    Share on other sites

    το βλέπω δύσκολο να πάρει αριθμό κυκλοφορίας.

    http://www.inotos.gr/archives/27164

    Δηλαδή εστω οτι κάποιοι τεχνικοί ελέγχοι δεν θα δουν τις λεπίδες που πρεξέχουν, οι ελέγχοι ασφάλειας δεν θα τις δουν?

    Θέλει δρόμο ακόμα το όχημα σχεδιαστικά. Όσον αφορά την εμφάνιση, και την ασφάλεια.

    Και καλό δρόμο στον κ. Τσικανδυλάκη, που θα έχει να παλέψει με το τέρας "έγκριση κυκλοφορίας Ελληνικού οχήματος".

    Την προσπάθεια πρέπει να δουν πολλοί Συνέλληνες και πολλοί να σταθούν στον κ. Τσικανδυλάκη, οχι μόνο γιατί είναι Ελληνικό οχημα που δίνει εργασία σε Ελληνικά χέρια, οχι μόνο γιατί κάποιοι ενδιαφέροντε να κυκλοφορήσουν αντίστοιχες κατασκευές αλλά για να πάρει μπρος η Ελληνική Βιομηχανία που δεν στερείτε ούτε Επιστήμονες, ούτε Τεχνικούς.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.