Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παρουσίαση μπαταρίας ιόντων νατρίου για laptops


    Εδώ και δεκαετίες πραγματοποιούνται έρευνες για τη δημιουργία μπαταριών νατρίου αντί λιθίου. Μια ομάδα επιστημόνων λοιπόν, παρουσίασε ένα prototype μπαταρίας με ιόντα νατρίου, η οποία είναι σχεδιασμένη για χρήση σε laptops.

     

    Το prototype παρουσιάστηκε από τη Γαλλική RS2E και υιοθετεί το format 18650, το οποίο χρησιμοποιείται σε laptops και ηλεκτρικά οχήματα όπως το Tesla Model S.

     

    Όσον αφορά το format 18650, πρόκειται για κύλινδρο διαμέτρου 1,8 εκατοστών και ύψους 6,5 εκατοστών. Παρόλο που έχει ανακοινωθεί η μπαταρία, η ακριβής μέθοδος κατασκευής της είναι μυστική. Παραδείγματος χάρη, δεν είναι γνωστό τι υλικά χρησιμοποιούνται για τα ηλεκτρόδια στο εσωτερικό της μπαταρίας.

     

    Παρόλα αυτά, οι σχεδιαστές έχουν δημοσιεύσει λεπτομέρειες αναφορικά με την επίδοση. Η μπαταρία διαθέτει 90 κιλοβατώρες ανά κιλό. Αυτό την καθιστά συγκρίσιμη με ορισμένες μπαταρίες λιθίου που κυκλοφορούν στην αγορά. Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, υποστηρίζει περισσότερους από 2.000 κύκλους φόρτισης και μάλιστα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

     

    Πηγή: http://www.insomnia.gr/_/articles/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-laptops-r10684





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Για το πόσο θα κοστίζει είπαν τίποτε?

    Γήρανση όπως η Li-ion θα συμβαίνει? Θα είναι ασταθής όπως οι Li-ion? πως θα φορτίζει και σε πόση ώρα?

    Είναι νωρίς για να χαρούμε, για την ωρα μπραβο παιδια, συγχαρητήρια.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.