Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πιλοτικό έργο μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού μέσω drone στις Μικρές Κυκλάδες


    Η Nova, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρία UCANDRONE υλοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τέτοια κλίμακα, ολοκληρωμένο πιλοτικό έργο μεταφοράς φαρμακευτικού και υγειονομικό υλικού, μέσω drone, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στα μικρά κατοικημένα νησιά του Αιγαίου.

    Το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα με διάρκεια τέσσερις μήνες, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου με στόχο να εξυπηρετήσει και να εξοπλίσει με ιατροφαρμακευτικό υλικό, νησιά στα οποία δεν υπάρχουν φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και του τοπικού συστήματος δημόσιας υγείας. Το drone είχε καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις από το νησί της Νάξου προς τα μικρά  νησιά Κουφονήσι, Ηρακλειά και Σχοινούσα, καθώς και έκτακτες πτήσεις, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, για τη μεταφορά όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

    Στο πλαίσιο του έργου έγινε χρήση τεχνολογίας 5G και αναπτυχθήκαν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης  μέσω συγκέντρωσης δεδομένων από διάφορες πηγές, ενώ ταυτόχρονα διερευνήθηκαν επιχειρησιακά θέματα ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες του κάθε νησιού και να υπάρχει εγγυημένο επίπεδο υπηρεσίας. Το πρόγραμμα κατέδειξε σημαντικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, στους κατοίκους, στην εθνική οικονομία, αλλά και στο περιβάλλον, καθώς με την χρήση του drone μειώνεται το κόστος των μετακινήσεων και το αντίστοιχο ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά κυρίως προσφέρονται πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.