Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πού επιλέγουν τα Clouds να στεγάσουν τους servers τους


    Οι αρχηγοί των clouds Amazon.com, Microsoft, Google, IBM και η πρωτοεμφανιζόμενη DigitalOcean ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν τεράστια κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο ώστε να αποθηκεύουν τις γιγάντιες πλέον βάσεις τους.

     

    Μόνο η Microsoft, σύμφωνα με το bloοmberg.com, ξοδεύει $15 δισεκατομμύρια και υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που γίνεται επιβεβλημένη πια η επέκταση των εγκαταστάσεών.

     

    Οι εταιρίες θα πρέπει να στήνουν περισσότερους servers κοντά στα σε αστικά κέντρα που εμφανίζουν υψηλή ανάπτυξη διαδικτυακής κίνησης και θα πρέπει να συμμορφώνονται με όλο και περισσότερο απαιτητικά νομικά πλαίσια που επιβάλλουν αποθήκευση δεδομένων μόνο σε μια χώρα ή ακόμη ούτε και αυτό.

     

    Το άμεσο αποτέλεσμα αυτών των δύο παραμέτρων είναι η συγκέντρωση αυτών των κέντρων σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες.

     

    Ποιές όμως είναι αυτές οι τοποθεσίες που Amazon.com, Microsoft, Google, IBM και DigitalOcean επιλέγουν τελικά και γιατί…?

    Σιάτλ γιατί έχει φθηνή υδροηλεκτρική ενέργεια. Κεμπέκ γιατί αναδεικνύεται σε περιφερειακό κόμβο. Ντάλας και Χιούστον γιατί είναι κοντά σε Κεντρική Αμερική και Μεξικό και προσφέρουν φορο-ελαφρύνσεις.

     

    Silicon Valley γιατί παρά το ότι είναι όλα πανάκριβα εκεί έχει άφθονους πελάτες! Σάου Πάουλο, Βραζιλία γιατί είναι μια από τις αγορές Cloud με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

     

    Στην Ευρώπη Λονδίνο, Δουβλίνο και Φρανκφούρτη παίρνουν τα σκήπτρα της στέγασης των clouds κυρίως διότι έχουν αντιστοίχως ένα συμπυκνωμένο χρηματοοικονομικό κέντρο, μια ακμάζουσα τεχνολογική βιομηχανία με πολύ χαμηλή επιχειρηματική φορολογία και τους πιο ευαίσθητους σε ότι αφορά τα απόρρητα δεδομένα πελάτες, τους Γερμανούς.

     

    Στην Ινδία, το Πιούν, Τσενάι και Μουμμπάη έχουν την τιμητική τους καθώς παρά το ότι δεν έχουν υποδομές είναι γιαγάντιες αγορές.

     

    Στην Κίνα το Χονγκ Κονγκ προσφέρει πολύ λιγότερους περιορισμούς από ότι άλλες περιοχές.

     

    Στην Ιαπωνία το Τόκυο και η Σιγκαπούρη είναι η μτρίτη μεγαλύτερη αγορά clouds στο κόσμο και ο παράδεισος των κυβερνητικών χρηματοδοτήσεων σε υποδομές αντίστοιχα.

     

    Τέλος η Μελβούρνη και το Σύδνευ ακριβώς επειδή οι πελάτες είναι εξαιρετικά απομακρυσμένοι από τα άλλα παγκόσμια κέντρα χρειάζονται τα δεδομένα τους «κοντά».

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Pou_epilegoun_ta_Clouds_na_stegasoun_tous_servers_tous/#.Vj2t97fhDDd





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    γνωστός μου που δουλεύει σε ινστιτούτο ερευνών στη Νορβηγία μου είπε οτι δεν έρχονται εδώ γιατί δεν έχουμε σταθερό φορολογικό καθεστώς για βάθος 10ετίας (τουλάχιστον), επίσης όταν πηγε να ζητήσει ρεύμα τον ρωτούσαν αν ήθελε να το πουλήσει (επειδή ζητούσε τόσο πολύ). Δε μας χάλασε που πήραν προσφορά απο την Αίγυπτο.

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι θερμές χώρες όπως είναι οι Μεσογειακές δεν είναι κατάλληλες για Data Centers λόγω του τεράστιου κόστους ψύξης των σέρβερς. Κάπου είχα διαβάσει ότι η Facebook μετέφερε ένα data center στην Ανταρκτική ή κάτι τέτοιο και κατάφερε να εξοικονομεί δεκάδες εκατομύρια κάθε χρόνο σε κόστος ψύξης

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι θερμές χώρες όπως είναι οι Μεσογειακές δεν είναι κατάλληλες για Data Centers λόγω του τεράστιου κόστους ψύξης των σέρβερς. Κάπου είχα διαβάσει ότι η Facebook μετέφερε ένα data center στην Ανταρκτική ή κάτι τέτοιο και κατάφερε να εξοικονομεί δεκάδες εκατομύρια κάθε χρόνο σε κόστος ψύξης

     

    ισχύει. Βέβαια θεωρητικά θα μπορούσαν να στεγάσουν τους servers στην Ελλάδα στην Δυτ. Μακεδονία που σε κρύο ανταγωνίζεται μια χαρά τις χώρες της Β.Ευρώπης. Επίσης πιο radical σενάριο είναι να πουλούσαν την απαγόμενη θερμότητα για θέρμανση. (δεν γνωρίζω κατά πόσο θα ήταν δυνατόν μιας και δεν γνωρίζω για τι ποσά θερμότητας μιλάμε)

     

    Αλλά τι καθόμαστε και αναλύουμε... πιο πιθανό είναι να φυτρώσουν ανδρικα γεννητικά όργανα στην γιαγιά μου παρά να γίνουν τέτοιου είδους επενδύσεις στην Ελλάδα

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Για λόγους στρατηγικής θέσης πέρασμα η Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερα καλή θέση.

    Περνούν οπτικές ίνες από Μεσόγειο προερχόμενες από Ασία και προς Ατλαντικό. (η διαδρομή Αν. ακτή Αμερική με Ασία Ινδίες κλπ είναι μικρότερη απο του Ειρηνικού) 

    Φυσικά το ίδιο καλή θέση έχει και η Ιταλία ειδικά η Σικελία.

    Για πολλούς λόγους ειδικούς προτιμούν τα μεγάλα περάσματα να είναι σε βάθος θάλασσας παρά σε γη που δεν είναι δεδομένος σε βάθος χρόνου η φιλική σχέση ή ανταγωνιστική. (πχ Ρωσία, Μέση ανατολή κλπ)

    Το μέγα πρόβλημα ειδικά για επενδύσεις αυτού του τύπου είναι η νομική, φορολογική και πολιτική σταθερότητας.

    Το σε βάθος δεκαετίας (τουλάχιστον) που αναφέρει ο συνάδελφος δεν είναι βάθος προς το μέλλον.

    Αλλα βάθος προερχόμενο από το παρελθόν. Δηλαδή ότι και να ψηφίσεις ότι και να πεις θέλουν να ξέρουν ότι αυτό υπαρχει εδώ και δέκα χρόνια και δεν άλλαξε. Για να έχει ελπίδες να μη αλλάξει εύκολα στο μέλλον.

    Ε εδώ.. εμείς ειδικά σε ότι αφορά το φορολογικό και νομικό πλαίσιο πάσχουμε. Θα πρέπει αυτά που θα αποφασίσουμε σήμερα να περιμένουμε 10 και χρόνια να μη αλλάξουν για να αποκτήσουν την αναγκαία εμπιστοσύνη.

    Θέματα, θέρμανσης, ψύξης, ενέργειας αλλα και σεισμών σίγουρα υπάρχουν και συνεκτιμώνται επενδυτικά αλλα έπονται μετά το Α που είναι η προϋφιστάμενη σταθερότητα 10 μη πω και 15 ετών.

    Edited by Didonis
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.