Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πράσινες διαδρομές θα προτείνουν οι χάρτες πλοήγησης των Google Maps σε 40 ευρωπαϊκές χώρες


    Η Google επεκτείνει τη φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία πλοήγησης των Χαρτών της, επεκτείνοντας τη λειτουργία σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες και κάνοντάς την ακόμη πιο ισχυρή, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τον τύπο καυσίμου με τον οποίο λειτουργεί το αυτοκίνητό σας.

    Η λειτουργία, που ξεκίνησε αρχικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά πέρυσι, πλέον επισημαίνει τις διαδρομές που χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια, εάν έχουν παρόμοιο χρόνο άφιξης με άλλες εναλλακτικές διαδρομές. Η Google αναφέρει ότι από σήμερα, η λειτουργία επεκτείνεται στους χρήστες σε σχεδόν 40 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και δεν βρήκαμε τη σχετική λίστα, η λειτουργία δεν εμφανίζεται για την ώρα στους Έλληνες χρήστες της εφαρμογής κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα.

    ezgif_5_762880d939.gif.3635f007c9dd112eb13b8841d7b07eb1.gif

    Η Google προσθέτει επίσης τη δυνατότητα να ενημερώνετε τους Χάρτες για το αν το αυτοκίνητό σας είναι πετρελαιοκίνητο, βενζινοκίνητο, υβριδικό ή ηλεκτρικό, ώστε να μπορεί να βρει την πιο αποδοτική διαδρομή για τον συγκεκριμένο τύπο οχήματος και να παρέχει πιο ακριβείς εκτιμήσεις για το πόσο πιο αποδοτική είναι η φιλική προς το περιβάλλον διαδρομή. Το σύστημα βασίζεται σε πληροφορίες που αντλούνται από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις τάσεις οδήγησης του Google Maps για την εκπαίδευση μοντέλων μηχανικής μάθησης με βάση τους πιο δημοφιλείς κινητήρες σε συγκεκριμένες περιοχές.

    Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα από την ανάρτηση στο ιστολόγιο της Google, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι οδηγοί με πετρελαιοκίνητα οχήματα θα δρομολογούνται κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου υψηλής ταχύτητας, όπου οι κινητήρες τους θα είναι πιο αποδοτικοί, ενώ κάποιος με υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα θα μπορούσε να λάβει προτάσεις που θα περιλαμβάνουν δρόμους, όπου μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα την αναγεννητική πέδηση.


    Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/google/earth/eco-friendly-odigies-ploigisis-ton-google-maps-sthn-europi/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.