Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρωτοβουλία για την αποφυγή του επόμενου Heartbleed


    Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μία πρωτοβουλία που θα επιχειρήσει να αποτρέψει την εμφάνιση νέου κενού ασφαλείας, όπως ήταν το πρόσφατο Heartbleed.

     

    Πιο συγκεκριμένα, οι Amazon, Cisco, Dell, Facebook,Fujitsu, Google, IBM, Intel, Microsoft, NetApp, Qualcomm, Rockspace και VMware δημιούργησαν το «Core Infrastructure Initiative», μία πρωτοβουλία που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και υποστήριξη δημιουργών λογισμικού ανοικτού κώδικα.

     

    Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας έγινε από το μη κερδοσκοπικό Linux Foundation, το οποίο ανέλαβε και την οργάνωσή της. Το ποσό που θα συνεισφέρει ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο σε δημοσίευμά του το Reuters ορίζει το ποσό που θα διαθέσει η κάθε εταιρεία στα 300.000 δολάρια.

     

    Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα υποστηριχθεί η ανάπτυξη ασφαλούς λογισμικού ανοικτού κώδικα, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο του Διαδικτύου και της τεχνολογικής εξέλιξης.

     

    Όπως σημειώνει ο Jim Zemlin, εκτελεστικός διευθυντής του Linux Foundation, αρκετοί από τους δημιουργούς τέτοιων εφαρμογών δεν έχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να υποστηρίξουν τη δουλειά τους.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Heartbleed ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κενά ασφαλείας στην ιστορία του Διαδικτύου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μία γραμμή κώδικα στο ανοικτής αρχιτεκτονικής λογισμικό OpenSSL, στο οποίο βασίζεται ένα ποσοστό 66% των web servers για την κρυπτογράφηση δεδομένων.

     

    Το κενό ασφαλείας στο OpenSSL ουσιαστικά σήμαινε ότι τα κρυπτογραφικά κλειδιά, τα οποία διασφαλίζουν ότι όλοι οι «μυστικοί» κωδικοί και τα passwords των χρηστών μεταδίδονται ασφαλώς, θα μπορούσαν να υποκλαπούν από έναν web server, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Το Heartbleed bug υπήρχε στο OpenSSL για περισσότερα από δύο χρόνια, πριν γίνει αντιληπτό και ανακοινωθεί δημόσια.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/799409/protoboulia-gia-tin-apofugi-tou-epomenou-heartbleed

     

    Επιπλέον πληροφορίες για το θέμα στο: The Heartbleed Bug





    dsts

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Αμα και οι καλοί (πχ FreeBSD, OpenBSD etc) τελικά την "πατάνε" τότε πάει, χάλασε ο κόσμος. Κάπου (adslgr ?) διάβασα οτι το vulnerability ήταν γνωστό για 2 χρόνια!

     

    Η χαριστική βολή θα είναι το PGP.

     

    Τώρα αφου δημιουργήθηκε το "Core Infrastructure Initiative" μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο κενο...

     

    Εδώ λέει τι συμβαίνει: http://www.freebsd.org/security/advisories/FreeBSD-SA-14:06.openssl.asc

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.