Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρώτες παραδόσεις ηλεκτρικών φορτηγών της Daimler στην Ευρώπη


    Στην DHL για την πραγματοποίηση δρομολογίων στο Βερολίνο, καθώς και στις γερμανικές εταιρείας μεταφορών και logistics DB Schenker, Rhenus και Dachser, κατέληξαν οι πρώτες ευρωπαϊκές παραγγελίες του ηλεκτρικού φορτηγού Fuso eCanter της Daimler.

     

    Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το φορτηγό χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ από την UPS. Επίσης, στην Ιαπωνία η αλυσίδα σουπερμάρκετ Seven-Eleven και η μεταφορική Yamato Transport έχουν παραγγείλει 25 οχήματα η καθεμία.

     

    Το eCanter μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 4,5 τόνους, ενώ διαθέτει έξι μπαταρίες που του προσδίδουν αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Η παραγωγή του σε μαζική κλίμακα αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.

     

    Σύμφωνα με την Daimler, το φορτηγό όχι μόνο εκμηδενίζει την εκπομπή ρύπων και την ηχορύπανση, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να μειώσει και τα λειτουργικά του κόστη. Παρόλο που δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του οχήματος, υποστηρίζει πως η εξοικονόμηση που εξασφαλίζει αγγίζει τα 1.000 ευρώ ανά 10.000 χιλιόμτρα, σε σύγκριση με τα συμβατικά φορτηγά.

     

    Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται σε μία εποχή όπου αυξάνεται η ανάγκη για “καθαρές” και αθόρυβες μεταφορές μέσα στις πόλεις, οι οποίες μαστίζονται από υψηλά επίπεδα θορύβου και ρύπανση. Πέρα από την Daimler, σε αυτή την ανάγκη θα “απαντά” και το ηλεκτρικό φορτηγό που αποκάλυψε πρόσφατα η Tesla, το οποίο αναμένεται να έχει αυτονομία 800 χιλιομέτρων.

     

    Η παραγωγή του, πάντως, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το 2019, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το 2020.

     

    Πηγή: Rhys.org - http://www.insomnia.gr/articles/transport/cars/%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-daimler-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-r15494/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.